Wave Studio din nou în topul FT 1000, printre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa în 2023

0
Publicat:

Wave Studio, companie de tehnologie românească, specializată în dezvoltarea și publicarea de aplicații mobile în categoria Instrumente și Personalizare, a fost recunoscută din nou de către Financial Times și Statista ca una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Captură Wave Studio
Captură Wave Studio

Este al doilea an consecutiv în care studioul din România este inclus în acest top al companiilor în dezvoltare accelerată din regiune. Cu o rată de creștere de 1400.1% si un CAGR de 146.6%, Wave Studio ocupă locul 105 în clasamentul general, locul 19 între companiile de IT și este, din nou, pe locul 1 dintre companiile românești incluse în top. Doar 4 companii autohtone au fost listate în FT 1000 pe 2023.

Anual, Financial Times - cea mai prestigioasă publicație financiară din lume - împreună cu Statista - furnizor de top de studii de piață - alcătuiesc FT 1000: un index al primelor 1000 de companii din Europa după creșterea organică. Cel mai important criteriu din metodologia de indexare în FT 1000 este reprezentat de rata de creștere anuală compusă a veniturilor (CAGR).

Pentru clasamentul actual și a 7-a ediție, valoarea CAGR minimă necesară pentru eligibilitate a fost de 36.2%, ușor sub valoarea de referința a topului din 2022, de 36.5%. Printr-o analiză complexă, FT 1000 reușeste să ofere o imagine de ansamblu temeinică a progresului companiilor din diferite domenii de activitate. 

Wave Studio pe poziția 105 în topul FT 1000.
Wave Studio pe poziția 105 în topul FT 1000.

Wave Studio, companie românească de tehnologie înființată în 2014, a înregistrat de-a lungul timpului mai multe succese cu aplicații publicate în categoria de Instrumente și Personalizare.

Studioul dezvoltă aplicații proprii pentru sistemele Android și iOS, având peste 220 milioane de descărcări, cu cei mai mulți utilizatori în India, Brazilia, SUA, Mexic și Indonezia. Și în 2022, la fel ca în anul anterior, Wave Studio a fost în top 3 dezvoltatori la nivel de descărcări pe întreg magazinul Google Play în categoria de Personalizare.

 Cele mai populare aplicații din portofoliul Wave Studio sunt Wave Live Wallpapers și Wave Keyboard, fiecare având peste 30 milioane de descărcări. Recent, compania a lansat Wavesome AI, o aplicație de artă vizuală generată prin intermediul inteligenței artificiale.  

Clasamentul curent FT 1000 este o reflecție a mediului de business imediat după impactul pandemiei de Covid-19, când multe domenii de afaceri au avut de suferit în urma situației de lockdown și a creșterii prețurilor. În același timp, altele au prosperat, tocmai datorită schimbării de comportament al consumatorilor, ca urmare a faptului că cei mai mulți oameni au stat mai mult în casele lor.

Topul din 2023 este în continuare dominat de nume din sectorul IT & Software, iar în clasamentul general s-au păstrat 356 de companii pentru 2 ani la rând, în timp ce 125 de companii sunt prezente a 3-a oară consecutiv.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite