Următorul PlayStation pe 20 februarie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sony va lansa cel mai probabil următoarea generaţie a consolei Playstation
Sony va lansa cel mai probabil următoarea generaţie a consolei Playstation

Sony ar putea lansa următoarea generaţie pentru Play Station pe 20 februarie, potrivit unor informaţii publicate de „Wall Street Journal”.

Sony a anunţat un eveniment pentru acea dată, dar nu au spus mare lucru, decât că fanii vor „vedea viitorul” Playstation.

De asemenea, sursele „WSJ” au spus că firma japoneză va începe să comercializeze dispozitivele mai târziu în an, la concurenţă cu Microsoft, despre care se ştie că ar putea lansa o nouă consolă de jocuri în 2013. Până acum, toate informaţiile despre PlayStation 4 au fost la stadiul de zvon.

Potrivit surselor contactate până acum de site-urile de specialitate, procesorul va fi un quad core AMD x86, la o frecvenţă de 3,2 Ghz, memoria internă va fi de 2 GB, iar hard disk-ul va avea 320 de GB. Pe surse, PlayStation 4 ar fi de 10 ori mai puternic decât actuala generaţie a consolei.

Am putea asista la dispariţia joystick-ului tradiţional Sony, acel Dual Shock, în defavoarea unui joystick care ar conţine într-un fel un ecran touch screen, care simulează cumva interfaţa şi filosofia PS Vita. Momentan, preţul lui PS4 este un simplu zvon, dar discutăm de 400 de dolari.

Spre deosebire de PS3, care a costat destul de mult în momentul lansării, Sony nu mai funcţionează în acelaşi ecosistem, iar consolele sunt mai ieftine, jocurile de pe smartphone-uri sunt mai interesante, iar sisteme ca OUYA sau Steam Box pot ameninţa supremaţia.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite