Un român de 17 ani, printre câştigătorii unui concurs de programare Google

0
0
Concursul se adresează copiilor cu vârste între 13 şi 17 ani FOTO Google
Concursul se adresează copiilor cu vârste între 13 şi 17 ani FOTO Google

Cezar El-Nazli, elev al Colegiului Naţional din Iaşi, este unul dintre cei 20 de câştigători ai concursului Google Code-In 2012, competiţie unde elevii au trebuit să rezolve sarcini propuse de organizaţii open source, iar câştigătorii vor ajunge la sediul central Google.

În fiecare săptămână, elevii participanţi au trebuit să rezolve diferite teme şi sarcini propuse de organizaţiile open source, astfel câştigând puncte şi concurând pentru premiul final, o vizită la sediul central al Google de la Mountain View. Cezar are 17 ani şi este elev al Colegiului Naţional din Iaşi, fiind printre cei 20 câştigători din 334 de competitori din 36 de ţări.

Cei 20 de câştigători au reuşit să rezolve nu mai puţin de 576 de task-uri au fost nevoiţi să dezvolte tabele MySql să realizeze video-uri educaţionale pentru a-i învăţa pe alţii scripturile specifice şi altele.

La sfârşitul lui aprilie, câştigătorii vor merge la sediul Google din Mountain View, California, împreună cu un părinte. Ei vor sta acolo patru nopţi şi vor participa la ceremonia de premiere, se vor întâlni cu ingineri Google şi vor explora timp de o zi San Francisco.

„Concurenţii au fost surprinzător de motivaţi şi interesaţi să contribuie la ceea ce le-am propus, dar şi foarte productivi. Estimările iniţiale arată că au făcut practic o muncă demnă de ani în această competiţie”, a spus Sean Morrison, mentor şi administrator al programului, la doar două săptămâni după începerea concursului.

Lista completă a câştigătorilor poate fi vizualizată pe blogul Google.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite