Scoţia va interzice definitiv maşinile care rulează pe combustibili fosili începând cu 2032. Decizia luată de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe ţări încep să privească spre viitorul industriei auto şi protejarea mediului, şi aleg să facă pasul cel mare, de la combustibili fosili la electricitate, în viitorul apropiat.

Până acum, doar Anglia şi Germania au declarat cu sus şi tare că vor interzice maşinile tradiţionale. 2040 este anul ales de cele două ţări pentru a pune în aplicare decizia luată. În plus, din ce în ce mai mulţi producători de maşini se raliază acestui trend.

Chiar şi reprezentanţii Aston Martin au declarat că producătorul britanic va renunţa la motoarele care folosesc exclusiv combustibili fosili, urmând a opta pentru motoare hibrid.

Nicola Sturgeon, Prim-ministrul Scoţiei, a declarat că ţara sa va face acest pas în 2032. Asta înseamnă că Scoţia va interzice maşinile cu motoare tradiţionale cu opt ani înaintea Angliei şi Germaniei. Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, Guvernul Scoţiei se va ocupa, în primul rând, de lipsa punctelor de încărcare cu electricitate, care vor deservi maşinile viitorului, notează Engadget.

Ivestiţiile în infrastructura electrică sunt deja programate, iar Sturgeon speră ca până la data respectivă să nu mai existe maşini cu motoare care se folosesc în mod exclusiv de combustibili fosili.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite