Schneider Electric va moderniza rețeaua de distribuție electrică, de medie tensiune, a Serbiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schneider Electric a semnat un contract cu Electric Power Industry of Serbia (EDS) pentru a moderniza și automatiza întreaga rețea de distribuție electrică de medie tensiune a Serbiei. Valoarea contractului este de 140 de milioane de euro, iar proiectul este programat să fie finalizat în trei ani.

Schneider Electric. FOTO Shutterstock
Schneider Electric. FOTO Shutterstock

Schneider Electric va furniza, de asemenea, un sistem de automatizare a rețelei care va permite EPS să gestioneze mai eficient rețeaua și să îmbunătățească fiabilitatea alimentării cu energie electrică.

Actualizarea va îmbunătăți calitatea furnizării de energie electrică și, astfel, va consolida serviciul furnizat de operatorul sistemului de distribuție din Serbia - Elektrodistribucija Srbije (EPS) și clienții săi. În calitate de furnizor de tehnologie, Schneider Electric are produsele conectate, software-ul și expertiza necesare pentru a moderniza, automatiza și transforma întreaga rețea MT a țării.

„Sunt sigură că noua investiție în modernizarea sistemului nostru de distribuție a energiei electrice de 140 de milioane de euro va îmbunătăți aprovizionarea cetățenilor noștri, precum și a entităților de afaceri și va reduce semnificativ pierderile din rețea cu câteva milioane de euro pe an”, a spus premierul Ana Brnabić, citat de Schneider Electric.

Rețelele digitalizate ale viitorului îmbunătățesc eficiența energetică, accelerează integrarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară și eoliană, echilibrează cererea și oferta de energie și facilitează astfel tranziția la energie verde. Capacitățile de gestionare a datelor sprijină eforturile de optimizare și decarbonizare a consumului de energie pe partea de cerere.

Modernizarea si digitalizarea retelei ajuta, de asemenea, la identificarea celui mai bun mod de configurare si operare a retelei de distributie existente, care poate reduce sau amana investitiile mari de capital in construirea centralelor electrice – economisind fonduri publice si limitand pierderile.

Proiectul este o parte importantă a planului de modernizare a sectorului energetic al Serbiei. Modernizarea rețelei de distribuție electrică va permite Serbiei să își atingă obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și de tranziție către o economie mai sustenabilă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite