Schimbările aduse interfeţei iOS 7, atât de mari încât Apple a mobilizat oameni de la OS X să lucreze la ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple va renunţa la aspectul skeumorphic în următorul iOS
Apple va renunţa la aspectul skeumorphic în următorul iOS

Interfaţa sistemului de operare iOS 7 al iPhone va arăta complet diferit faţă de versiunile anterioare şi, din acest motiv, echipa care se ocupă de a rămas în urma programului stabilit, susţine bloggerul John Gruber de la Daring Fireball.

Mai mult, susţine Scott Forstall din companie, designerul industrial al  Apple Jony Ive (cel care se ocupă de aspectul dispozitivelor) a primit sarcina de a proiecta şi interfaţa utilizator.


Zvonuri despre schimbarea de interfaţă a iOS se aud încă de luna trecută şi se spune că Apple a decis, într-un final, să treacă de la aspectul skeumorphic  (care imită texturile găsite în natură) la cel „plat“, minimalist, promovat de companii precum Google, Microsoft sau Canonical (producătoare a Ubuntu).

Se pare că diferenţa dintre iOS 7 şi versiunile anterioare va fi una mare.

Cel puţin asta reiese din faptul că, potrivit lui Gruber, angajaţii însărcinaţi cu testarea noii interfeţe sunt obligaţi să-şi doteze telefoanele cu ecrane polarizate. Acestea restrâng foarte mult unghiul de vizibilitate iar informaţiile afişate pot fi văzute numai dacă telefonul este privit direct din faţă.

Totuşi, cei de la Apple vor trebui să aibă grijă în ceea ce priveşte noua interfaţă deoarece publicul lor ţintă este obişnuit cu vechiuş design. 

Lansarea iPhone 5S ar putea avea loc în luna iunie însă există voci care susţin că este mai probabil ca noul terminal Apple să fie prezentat în iulie sau chiar în august. Despre designul telefonului nu se ştiu foarte multe lucruri, dar se pare că Steve Jobs s-a implicat direct în crearea lui

Citeşte şi: iPhone 5S este pregătit pentru o lansare în iunie şi Foxconn lucrează deja la el

Şeful Apple a fost umil în faţa chinezilor şi câştigă respectul regimului din China

Următoarele două iPhone-uri poartă amprenta lui Steve Jobs

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite