Articol publicitar

Sala de clasă inteligentă sau cum pot profesorii maximiza interacțiunea cu elevii cu ajutorul tehnologiei

0
0
Publicat:

Mai puțin de jumătate din timpul de muncă al unui profesor este rezervat predării efective, conform unei cercetări realizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Cealaltă parte este împărțită între corectarea lucrărilor și oferirea de feedback elevilor, sarcini administrative, planificarea și pregătirea cursurilor, interacțiunea cu elevii în afara orelor de predare etc., reducând astfel semnificativ din timpul de predare deja limitat.

04 EDU lifestyle ClassroomSpace jpg

Smartphone-urile, laptopurile și tabletele fac parte din viața de zi cu zi a elevilor și profesorilor, de aceea utilizarea tehnologiei în procesul de predare a devenit, în prezent, ceva firesc. Cu ajutorul tehnologiei, profesorii pot crea experiențe de învățare captivante și o mai bună interacțiune cu elevii. Deși calculatoarele pot fi instrumente excelente de învățare, ele pot reprezenta, de asemenea, o sursă de distragere a atenției la clasă. De aceea, este foarte important pentru un profesor să dețină controlul asupra dispozitivelor utilizate la clasă, păstrând în același timp interesul și implicarea elevilor. Așadar, cum pot gestiona profesorii cât mai eficient sala de clasă?

LanSchool ajută profesorii să se conecteze cu elevii pentru a crea experiențe de învățare relevante

LanSchool este o soluție pentru managementul sălii de clasă, care facilitează procesul de predare prin intermediul tehnologiei, atât în sala de clasă, cât și de la distanță. Soluția Lenovo pentru mediul educațional oferă funcționalități foarte utile precum monitorizarea ecranului, astfel încât profesorii să poată vedea rapid ecranele tuturor elevilor, Limit Web care permite accesul elevilor doar la site-urile web aprobate de profesor și Blank Screen care permite profesorilor să redirecționeze atenția elevilor de la dispozitive atunci când este necesar. Mai mult decât atât, LanSchool este un instrument util pentru colaborare, fiind dotat cu funcționalități precum Raise Hand, care încurajează o comunicare mai bună între elev și profesor, funcții de mesagerie care cresc gradul de implicare al elevilor, dar și Push Website, care facilitează lansarea instantanee a aceleiași pagini web pe toate dispozitivele din clasă, valorificând la maxim timpul de predare sau Battery Status, prin intermediul căreia poate fi verificată starea bateriei pe fiecare dispozitiv. De asemenea, profesorii pot administra testări direct pe ecranele elevilor prevenind fraudarea sau copierea, facilitând astfel procesul de evaluare și pot răspunde la întrebările din partea elevilor din zona dedicată pentru întrebări.

05 EDU lifestyle ClassroomSpace jpg

Aceste funcționalități, puse la lucru împreună cu laptopurile și echipamentele Lenovo, contribuie la crearea unei săli de clasă digitale eficiente și interactive, adaptată nevoilor educaționale ale profesorilor și elevilor, îmbunătățind semnificativ experiența de învățare și predare, atât în sala de clasă, cât și online.

Care sunt cele mai potrivite laptopuri pentru profesori și elevi?

Echipamentele utilizate în mediul educațional trebuie să țină cont de câteva caracteristici specifice. Laptopurile, de exemplu, trebuie să fie ultra-rezistente, testate pentru condiții extreme, să aibă o autonomie mare a bateriei, astfel încât să poată fi folosite fără încărcare pe durata mai multor ore de cursuri, să includă funcții de securitate și de autentificare avansate, ecrane care reduc emisiile de lumină albastră și protejează ochii în timpul orelor de predare sau studiu, dar și să ofere protecție împotriva daunelor accidentale.

Portofoliul Lenovo include o gamă largă de laptopuri, soluții și echipamente IT, care pot fi utilizate pe termen lung de către cadrele didactice și elevi, în funcție de nevoile de predare și de studiu ale acestora sau de modul de lucru – de acasă, de la școală, în mediul urban sau rural – pentru orice tip de sală de clasă și pentru orice buget.

Seriile de laptopuri Lenovo ThinkBook și Lenovo V îndeplinesc toate aceste cerințe și vin în plus cu caracteristici adaptate atât nevoilor profesorilor, cât și elevilor, păstrând în același timp un raport foarte bun performanță-preț.

Thinkbook 1 png

Laptopurile Lenovo ThinkBook au fost proiectate din materiale și finisaje premium, sunt ultra-rezistente și includ procesoare puternice de la Intel® și AMD, care pot rula aplicații și programe software educaționale complexe. Sunt dotate cu cameră foto/video FHD cu ThinkShutter, o tehnologie care obturează camera atunci când nu este utilizată, astfel încât să nu existe porniri accidentale ale camerei web, și cu o baterie care asigură până la 6 ore de autonomie și posibilitate de încărcare rapidă (în 30 de minute se încarcă până la 80%). Tastatura este iluminată și rezistentă la apă, iar ecranele cu rame subțiri permit concentrarea atenției asupra conținutului afișat și interacțiunea fluidă cu acesta, fără a fi nevoie de derularea constantă în pagină. Butonul de alimentare inteligent integrează un cititor de amprente cu ajutorul căruia procesul de autentificare se desfășoară în condiții de siguranță, astfel încât profesorul să fie singurul care are acces la echipament. În plus, oferă opțiuni flexibile de stocare, facilitând accesul la resurse educaționale, dar și transfer ușor de fișiere între profesori și elevi.

Thinkbook 2 png

Laptopurile de ultimă generație Lenovo V sunt concepute pentru medii de lucru hibride, sunt ușoare și au o autonomie mare a bateriei, iar ecranele de 15,6" sau 14" cu funcții care reduc emisiile de lumină albastră au fost proiectate cu atenție, pentru a asigura confort vizual în timpul orelor lungi de studiu și predare. Aceste ecrane contribuie la reducerea oboselii ochilor și permit concentrarea sporită asupra conținutului. În plus, funcțiile de securitate încorporate protejează datele și informațiile, garantând confidențialitatea și contribuind la reducerea posibilelor atacuri cibernetice. De asemenea, aceste ecrane oferă un spațiu de lucru generos (datorită raportului ecran/echipament de 88%), util în aplicațiile Office. Mai mult decât atât, sunt dotate cu funcții inteligente de anulare a zgomotului din fundal în timpul conferințelor virtuale și permit integrarea cu aplicația Microsoft Teams.

Teste exigente de durabilitate

Toate laptopurile Lenovo Think au trecut multiple teste MIL-STD 810H, un instrument valoros pentru evaluarea durabilității și rezistenței echipamentelor din școli, și sunt conforme cu setul de standarde Mil-SPEC, conceput pentru a testa durabilitatea, rezistența și fiabilitatea și care acoperă inclusiv testele de temperatură, presiune, praf, umiditate și vibrații. Echipamentele sunt mai rezistente în condiții dificile de mediu și vor necesita mai puține reparații, ceea ce pe termen lung se traduce prin economii de costuri. Riscul de accidente sau avarii în timpul utilizării și manipulării echipamentelor este redus, asigurând astfel un proces de învățare neîntrerupt.

01 Lenovo v14 G2 Hero Front Facing JD jpg

Protecție împotriva daunelor accidentale

În plus, datorită serviciului de garanție oferit de Lenovo, Accidental Damage Protection (ADP), utilizatorii beneficiază de protecție împotriva daunelor accidentale, evitând astfel costurile adiționale asociate cu înlocuirea pieselor deteriorate ale sistemului. Ce este acoperit prin acest serviciu: căderi accidentale, lichide vărsate, lovituri și defecțiuni structurale survenite în condiții normale de funcționare sau manipulare, inclusiv supratensiuni electrice și deteriorarea ecranului LCD integrat. Exemple: laptopul alunecă accidental de pe masă și ecranul LCD se sparge; ecranul laptopului este închis peste un stilou care a fost uitat pe tastatură, iar ecranul LCD se sparge; o supratensiune electrică cauzează daune semnificative hardware-ului; cafeaua se varsă pe tastatură și amploarea daunelor este necunoscută. În plus, utilizatorii beneficiază de înlocuirea completă a sistemului în cazurile în care reparația nu este posibilă. Protecția împotriva daunelor accidentale vă ajută să faceți economii semnificative în raport cu costul reparației sau al achiziției unui nou sistem, între 28%-80%, în funcție de dispozitiv și reparațiile necesare.

Lenovo se implică activ în dezvoltarea de soluții tehnologice de încredere pentru instituțiile de învățământ din România și nu numai. Pentru mai multe detalii despre echipamentele și tehnologiile Lenovo dedicate mediului educațional, vă rugăm să accesați: https://www.lenovoedu.ro/.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite