ROG Ally debutează pe piața românească. Cum arată consola de gaming cu Windows 11 | VIDEO

0
Publicat:

Asus a prezentat azi, 13 iunie, în România, consola de gaming ROG Ally și a anunță disponibilitatea pe piața locală a dispozitivului, al cărui preț pornește de la 3999 lei. 

Consola de gaming Asus ROG Ally. FOTO Adrian Pogîngeanu
Consola de gaming Asus ROG Ally. FOTO Adrian Pogîngeanu

Bogdan Ivaşcu, country manager, Asus România a anunțat că în perioada de precomandă, care a început pe 11 mai, au fost înregistrate ”câteva sute bune” de cereri pentru ROG Ally. Consola a fost prezentată de Sinziana Ionescu, Business Development Manager la Asus.

Compania a gândit acest produs în urmă cu mai bine de 10 ani și ”este o expansiune firească venită ca urmare a experienței în laptopuri și desktopuri de gaming”.

Asus a sintetizat experiența de utilizare a ROG Ally în trei scenarii:

- me time, folosită individual pentru relaxare și deconectare;

- we time, pentru distracție cu prietenii sau familia;

- pro time, pentru utilizare profesională.

ROG Ally integrează procesorul AMD Ryzen Z1 Extreme, construit pe arhitectura „Zen” 4 cu grafică AMD RDNA 3. Ryzen Z1 Extreme dispune de 8 nuclee, 16 fire de execuție și 8,6 teraflopi de putere grafică. Procesorul e însoțit de 16 GB de memorie LPDDR5 (6400 MHz), 512 GB de spațiu de stocare PCIe Gen 4 și de un slot pentru carduri microSD UHS-II pentru extinderea capacității de stocare.

Ryzen Z1 Extreme oferă suport complet pentru tehnologiile de „upscaling” AMD FidelityFX Super Resolution și AMD Radeon Super Resolution, pentru performanță atât în titlurile AAA, cât și în cele indie. Sistemul de operare este Windows 11.

Soluția termică Zero Gravity de la ROG utilizează două ventilatoare, un radiator cu lamele ultra-subțiri și conducte de căldură cu fricțiune ridicată pentru a asigura răcirea lui Ally indiferent de poziția în care e orientat dispozitivul.

Prin interfață integrată Wi-Fi 6E, Ally va susține conexiunea, chiar și în rețelele aglomerate, atât în meciurile „multi-player” sau în „streaming” via Xbox Cloud Gaming sau AMD Link.

ROG Ally este echipat cu un ecran de 7 inchi, cu rezoluție Full HD (1080p) și rată de refresh 120 Hz, cu suport AMD FreeSync Premium. Ecranul tactil are o luminozitate de până la 500 de niți.

Consola are dimensiunile 28,0 x 11,1 x 2,12 ~ 3,24 cm și cântărește 608g.

Impresii la cald

Am văzut în premieră dispozitivul și e mai masiv decât mă așteptam, cu toate acestea ai acces ușor la comenzi și ecranul mare iese în evidență. Nu avea jocuri instalate, dar la interacțiunea prin meniuri se simțea rapidă. Manevrând comenzile impresia e asemănătoare cu cea a jocurilor pe Playstation sau Xbox, în schimb ecranul apropiat mă duce cu gândul la o tabletă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite