REVIEW Asus Fonepad Note FHD 6: un dispozitiv multimedia excelent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taiwanezii de la Asus au început să preseze piaţa smartphone-urilor cu Android, aducând o ofertă variată de telefoane interesante.

Note FHD 6 este un phablet gândit, cel mai probabil, ca o alternativă mai ieftină pentru Galaxy Note 3. Totuşi, Fonepad FHD 6 reuşeşte să impresioneze mai mult pe partea de multimedia decât pe partea de business, şi asta nu este un lucru deloc rău.

Design

La capitolul aspect, telefonul nu este unul impresionant. Eu am testat modelul alb. Carcasa este făcută dintr-un plastic lucios destul de sensibil la amprente şi în faţă observăm un contur realizat din metal arginitiu.

Telefonul are margini şi forme rotunjite şi pe partea din spate observăm logoul Intel, logoul Asus şi deasupra lui, o camera foto înconjurată de un inel metallic argintiu. Sus observăm mufa jack pentru căşti, iar pe marginea din stânga este slotul pentru card microSD şi microSIM. Pe marginea din dreapta sunt butoanele de power şi de volum (cel de power este poziţionat sus, destul de greu de atins când ţinem telefonul cu o singură mână), iar jos este portul microUSB.

În faţă vedem ecranul de 6 inci înconjurat de nişte bezeluri destul de groase şi la capete vedem două difuzoare argintii destul de late. Deasupra ecranului găsim camera frontală, senzorul de proximitate şi cel de luminozitate.

Stylusul este ascuns în colţul din stânga-jos, în spate şi este discret. Pe el găsim logoul asus şi un buton.

image

Telefonul are dimensiuni mari şi este destul de butucănos, dar după câteva zile de folosire am reuşit să mă obişnuiesc cu el şi chiar să îl manevrez cu o singură mână.

Hardware

Asus Fonepad Note FHD 6 are o configuraţie hardware interesantă. Sub ecranul Full HD de 6 inci găsim un procesor Intel Atom Z2580 dual-core tactat la 2Ghz şi o memorie RAM de 2GB. Spaţiul de stocare intern este de 16 sau 32GB şi bateria este de 3200 mAh. Camera foto frontală este de 1,2MP, iar cea principal este de 8MP, dar nu are bliţ.

Performanţă

Procesorul fabricat de Intel se descurcă bine, ajutat de cei 2GB de memorie RAM. În meniuri se simte o (foarte) mică lentoare dacă avem mai mult de 4 programe care rulează pe fundal, dar aplicaţiile funcţionează fără niciun fel de problemă. Browsingul este o experienţă plăcută, la fel şi vizionarea clipurile în format HD.

Am fost surprins să văd că până şi jocurile premium rulează fără niciun fel de problemă. Am jucat Injustice: Gods Among Us şi a fost o experienţă plăcută, chiar dacă GPU-ul care vine cu procesorul Intel nu este făcut pentru astfel de activităţi.

Asus Fonepad Note FHD 6 nu este cel mai puternic telefon pe care l-am testat, dar configuraţia este suficient de bună încât să îi împace pe toţi utilizatorii.

Autonomie

Bateria de 3200 de mAh nu oferă o autonomie extraordinară, dar telefonul nu este unul stresant. Duce o zi întreagă (de dimineaţă până seara) fără problem. Nu am reuşit să îl ţin cu o singură încărcare până a doua zi, dar acest lucru nu m-a deranjat foarte tare.

Într-o zi obişnuită ascultam două ore de muzică la căşti, făceam browsing cam o oră şi vorbeam în jur de o oră la telefon, iar din când în când mai făceam şi câte o fotografie.

Autonomia nu e rea, dar putea fi mult mai bună.

Display

Ecranul Super IPS+LCD de 6 inci este foarte bun. Rezoluţia 1920x1060 este la nivelul unor smartphone-uri high-end şi luminozitatea este foarte mare. Contrastul este puternic şi culorile sunt vii şi plăcute.

Am apreciat setarea ”Vivid” din aplicaţia Asus Splendid, care măreşte şi mai mult saturaţia şi culorile. Nu toată lumea o va aprecia, dar mie mi-au plăcut mereu culorile aprinse. La partea de display, Asus Fonepad Note FHD 6 are un mare plus din partea mea.

image

Sunet şi camera foto

Sunetul de pe phablet m-a impresionat. Este puternic şi are bass şi, în combinaţie cu ecranul de mari dimensiuni, transformă Fonepad Note FHD 6 într-un dispozitiv multimedia excelent. Telefonul este bun atunci când vrei să te uiţi la clipuri video şi atunci când vrei să te joci.

Camera foto frontală este la fel ca orice cameră de 1.2 MP, adică îşi face treaba când vine vorba de vreun selfie sau de o conversaţie pe Skype. Camera principal este surprinzător de bună pentru un dispozitiv de dimensiunile astea. Imaginile sunt luminoase şi saturate şi în condiţii de lumină scăzută pozele nu sunt foarte zgomotoase. Nu am înţeles totuşi de ce taiwanezii nu au inclus şi un bliţ, dar acest lucru nu m-a deranjat foarte mult.

image

Conectivitate

Conexiunile 3G şi WiFi sunt foarte bune şi viteza de transfer este mare. Phableta mai dispune de GPS şi de Bluetooth, însă nu are conexiune 4G. La preţul pe care îl are, acest aspect nu este surprinzător.

Stylus

Stylusul este uşor de controlat şi este destul de precis. El vine cu un software special numit Super Note. Aici avem câteva layout-uri prestabilite – hârtie albă, liniată, cu pătrăţele sau o listă To Do. Cei care au un scris urât probabil nu vor reuşi să desluşească ce au scris, deoarece scrisul de mână nu este transformat în font.

Software

Peste sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean, cei de la Asus şi-au instalat propria interfaţă cu care sunt obişnuit şi pe care o îndrăgesc. Aceasta este destul de simplă, dar puţin mai colorată decât cea predefinită.

Telefonul este plin de aplicaţii proprii, de la Asus Splendind (care permite reglarea culorilor), până la Mirror care îţi permite să foloseşti camera frontală pe post de oglindă), Audio Wizard, Flipboard şi MyBitCast. Există şi o aplicaţie numită Story care îţi permite să organizezi fotografiile sub formă de poveşti care mi s-a părut drăguţă. Touşi, cei care sperau la o experienţă apropiată de cea oferită de dispozitivele Nexus trebuie să caute în alte direcţii.

Asus Fonepad Note 6, un phablet interesant de la taiwanezi

Preţ şi disponibilitate

Versiunea cu spaţiu de stocare de 16GB poate fi achiziţionată la preţuri începând de la 1.580 de lei.

Plusuri

-          Performanţă bună

-          Sunet puternic şi plin de bass

-          Display excelent

-          Preţ foarte competitive

Minusuri

-          Autonomie mediocră

-          Design banal, dimensiuni mari

-          Stylus aproape lipsit de utilitate

L-aş cumpăra?

Cu siguranţă. Asus Fonepad Note FHD 6 este un dispozitiv care m-a cucerit. Abilităţile lui multimedia sunt impresionante pentru un telefon care costă atât de puţin. Cu toate că taiwanezii au încercat să-l poziţioneze drept un dispozitiv business, cred că va avea mai mult success printre utilizatorii tineri pasionaţi de clipuri video şi de jocuri.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite