„Puterea web-ului“ este gata pentru telefoane. Spania este prima ţară gazdă pentru Mozilla Firefox OS

0
0

Android, pe telefoane ieftine, şi Nokia Asha vor avea de mâine un nou rival. Mozilla Firefox OS reuşeşte să ajungă la debut, reţeaua Telefonica din Spania îl va oferi clienţilor săi. De ce ar trebui să te intereseze?

Mozilla Firefox OS este un sistem de operare aşteptat pentru a pune puţină presiune pe Android acolo unde acesta este foarte popular: pe dispozitivele ieftine. ZTE a încheiat un acord cu Mozilla pentru Open, primul smartphone cu Firefox OS. CNET noează că acesta va fi vândut în reţeaua Telefonica din Spania în două moduri.

În primă fază, clienţii care aleg să-l cumpere cu cartelă vor trebui să plătească 69 de euro, cu 30 de euro credit. Iar pentru un contract pe doi ani vor trebui să achite 2,40 de euro pe lună. Este mai ieftin decât foarte multe modele cu Android, în mod cert mai ieftin decât cele cu iOS, iar rivalul direct sunt telefoanele din seria Asha. Nokia încă face sute de milioane de dolari pe această piaţă.

Ce primeşti pentru acei 69 de euro? Un ZTE Open dotat cu ecran de 3,5 inci, procesor single-core la 1GHz frecvenţă şi memorie RAM de 256MB. Stocarea se face în 512MB şi există slot pentru un card microSD cu unul de 4GB inclus. Şi da, are cameră foto de 3,2 megapixeli. Aproximativ la fel ca cea de pe iPhone 3GS, dar probabil că mai slab optimizată.

„Firefox OS mobilizează primele smartphone-uri create în jurul tehnologiilor web şi vor stimula un nou val de inovaţii pentru web. Suntem mândri să livrăm o astfel de experienţă utilizatorilor care acum descoperă piaţa smartphone-urilor şi să punem puterea web-ului în mâinile acestor oameni“, a declarat Jay Sullivan, directorul de operaţiuni al Mozilla.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre Firefox OS:

MWC 2013: Firefox OS intră în războiul sistemelor de operare susţinut de 18 operatori telecom şi 4 producători

Primul smartphone cu Mozilla Firefox OS va fi lansat de producătorul chinez ZTE

VIDEO MWC 2013 Primele interacţiuni cu sistemul de operare Firefox OS pe ZTE şi Alcatel. Corespondenţă din Barcelona

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri