Panono - o bilă care poate face fotografii uimitoare cu 36 de camere "la bord"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bila Panono are 36 de camere montate FOTO Indiegogo
Bila Panono are 36 de camere montate FOTO Indiegogo

Fotografierea panoramică nu mai este un lucru nou. Majoritatea smartphone-urilor pot face acest lucru, dacă utilizatorul are suficientă răbdare. Totuşi fotografiile nu reuşesc să surprindă imagini de 360 de grade atât pe verticală cât şi pe orizontală.

Până acum, numai giganţi precum Google s-au Apple s-au bucurat de tehnologii care permit realizarea de astfel de imagini, însă un startup are de gând să schimbe acest lucru.

Panono este o bilă de plastic dotată cu 36 de camere a căror rezoluţie ajunge la 72 de megapixeli. 

Odată aruncată în aer, cele 36 de camere se declanşează simultan, în momentul în care dispozitivul este în cel mai înalt punct posibil, pentru a realiza o panoramă completă.

Pentru a declanşa cele 36 de camere este folosit un accelerometru care detectează când bila este aproape statică în aer (momentul acela dinainte de a începe coborârea).

Fotografiile sunt apoi transmise către o aplicaţie şi panorama poate fi observată prin mişcarea tabletei sau smartphone-ului în spaţiu. 

Există o aplicaţie pentru Android, una pentru iOS şi una de Web, care funcţionează similar cu cea Google Street View.


 

Bila nu trebuie neapărat aruncată pentru a face o fotografie. Ea poate fi montată pe un suport special sau poate fi activată chiar în mâna utilizatorului, prin apăsarea unui buton special.

„Imaginează-ţi că eşti la plajă cu un grup de prieteni. Unii fac surf, alţii fac un foc, unii se joacă cu un frisbee şi alţii pur şi simplu stau. Vrei să surprinzi acest moment, o amintire unică. Cu o cameră tradiţională ar trebui să-i strângi pe toţi, să le strici distracţia, să-i aliniezi şi să faci o poză care nu te include şi pe tine“, se arată pe site-ul de crowdfunding Indiegogo.

Dispozitivul măsoară 11 centimetri în diametru şi are o greutate de 300 de grame. Creatorii Panono încearcă să strângă o finanţare de 900.000 de dolari, pe Indiegogo, pentru a aduce această cameră pe piaţă. Un astfel de gadget va costa 549 de dolari. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite