Oamenii politici cer sfaturi legislative pe Reddit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politicienii încep să conceapă legi pe Reddit FOTO proseotalk.com
Politicienii încep să conceapă legi pe Reddit FOTO proseotalk.com

În mod normal, şedinţele pentru stabilirea noilor legislaţii se petrec în spatele uşilor închise. Zoe Lofgren, reprezentantă a Californiei în Congresul SUA, a ales însă platforma de socializare Reddit pentru sugestii în legătură cu o lege care protejează site-urile acuzate de violarea drepturilor de autor.

Zoe Lofgren va întreba azi utilizatorii pe Reddit cum cred ei că pot fi protejate cel mai bine site-urile acuzate de încălcarea drepturilor de autor, informează Cnet. Legea în lucru a membrei Congresului propune ca site-urile suspectate de acest lucru să fie iniţial notificate. Legea ar urma să prevadă şi ca site-ul respectiv să nu fie închis înainite ca proprietarii să se apere.

„Închiderea domeniilor fără un proces reprezintă o formă de cenzură”, spunea Lofgren în urmă cu un an. Guvernul american a închis site-uri fără nicio notificare prealabilă, proprietarii acestora fiind răsponsabili de a-şi demonstra propria nevinovăţie ulterior.

Măsura luată de Lofgren în conceperea legii vine după ce ea a criticat legislaţia împotriva pirateriei online, cum este ACTA, document făcut cunoscut la nivel mondial de gruparea de activişti Anonymous.

Zoe Lofgren nu este primul politician activ pe Reddit. Preşedintele Barrack Obama a stat de vorbă cu utilizatorii site-ului în luna august şi a generat atât de mult trafic, încât a pus probleme serverelor.

Noutatea adusă de ea pe platforma de socializare este însă solicitarea de sugestii în legătură cu o lege.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite