Noul produs Facebook se numeşte Rooms şi e pentru cei care vor anonimitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Rooms e disponbil doar pentru iOS FOTO Facebook
Facebook Rooms e disponbil doar pentru iOS FOTO Facebook

Facebook a lansat o aplicaţie care permite utilizatorilor să discute despre diverse subiecte sub anonimat. Facebook Rooms este un fel de Reddit, dar mai arătos.

Rooms e un experiment al Facebook în zona anonimităţii, una foarte apreciată de mulţi utilizatori de pe internet. Din cauza politicii numelor reale, Facebook şi-a pierdut din doza de cool, aşa că această aplicaţie ar putea aduce un pic din popularitatea tinerei generaţii. Rooms e de fapt un forum mai mare şi mai arătos, unde utilizatorii pot discuta despre diverse subiecte fără a se autentifica.

Josh Miller de la Facebook, cel care a creat aplicaţia, a declarat că “Unul dintre lucrurile magice ale internetului timpuriu a fost conectarea cu oameni pe care nu i-ai fi văzut în viaţa reală. Forumurile, programele de chat erau locuri de întâlnire pentru oameni care nu împărţeau acelaşi spaţiu geografic sau aceleaşi conexiuni sociale, dar aveau ceva în comun”.

facebook rooms

Practic, în Rooms oricine poate crea o cameră de discuţie pe un subiect. Să zicem, despre Fotbal. Acolo se pun link-uri, fotografii, videoclipuri şi altele. E practic ceea ce se întâmplă pe Reddit în acest moment.

Rooms funcţionează doar pe iOS şi nu este disponibilă şi în variantă desktop. Momentan este pe bază de invitaţie. Aplicaţia este despărţită în totalitate de Facebook, neavând nici posibilitatea de autentificare prin reţeaua socială.

Puteţi descoperi Rooms dacă sunteţi în SUA, Marea Britanie şi alte ţări occidentale. E disponibilă în App Store aici.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/facebook-12" target="_blank">View the story "Facebook" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite