Noua politică Nokia şi HTC: marketingul se face pe spatele Samsung Galaxy S4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy S4 este noul telefon al sud-coreenilor. FOTO The Verge
Samsung Galaxy S4 este noul telefon al sud-coreenilor. FOTO The Verge

Samsung Galaxy S4 a atras ceva atenţie din partea publicului, dar şi atenţia rivalilor. HTC şi Nokia sunt doi competitori care nu se dau înlături de la mici ironii la adresa Samsung. Apple a arătat de ce Galaxy S4 nu este mai bun decât iPhone 5, HTC şi Nokia încă nu au venit cu lista proprie.

Samsung Galaxy S4 nu a picat prea bine pentru HTC mai ales, taiwanezii şi-au lansat noul telefon, HTC One, în februarie, şi a stârnit ceva interes. A venit însă Galaxy S4 şi a câştigat toată atenţia. HTC merge însă pe ideea că telefonul său arată mai bine, este mai robust şi plin de inovaţie.

Preşedintele HTC în America de Nord, Mike Woodward, a vorbit cu cei de la Business Insider despre Samsung Galaxy S4 şi HTC One. „[Galaxy S4] Seamănă foarte mult cu Galaxy S3. Suntem mulţumiţi să vedem că n-au adus nicio inovaţie designului“, a declarat acesta. 

El a spus şi despre funcţiile noi de pe Samsung Galaxy S4 că sunt supraevaluate. „Eu cred că Samsung încearcă să ne atragă cu bani şi marketing şi cu multiplele funcţii oferite“, a mai spus acesta. HTC One, spre comparaţie, oferă o interfaţă îmbunătăţită în care predomină BlinkFeed, un agregator de ştiri şi informaţii esenţiale utilizatorului.

Replicile HTC vin şi pe Twitter.

Nokia a avut, totuşi, o idee mai bună. A creat un videoclip ca cel prezentat de Samsung înainte de lansarea Samsung Galaxy S4. Nu mai apare Jeremy pe care Samsung l-a adus şi în seara lansării, dar apare un copil îmbrăcat la fel şi care deschide o cutie similară Unpacked. Nu e important ce găseşte în ea, ci ce-l întrerupe din demersul său. 

Mai există şi o replică pe Twitter, destul de subtilă, despre cum Samsung copiază Nokia.

Care telefon e mai bun, Samsung Galaxy S4 sau Nokia Lumia 920? Nokia spune că primul o fi cel mai bun din galaxie, dar ei au cel mai bun telefon din Univers. Aşa crede şi Apple despre iPhone 5, deşi nu s-a întins tocmai la Univers.

Samsung nu ar trebui să se mire de aceste replici sau de această atitudine. În definitiv, la fel a acţionat şi compania sud-coreeană când provoca Apple acum un an cu reclama la Galaxy S3.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite