Mai mult de jumătate din telefoanele cu Android pot fi afectate de un nou virus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Android Lollipop a ajuns cel mai popular Android, dar este şi o versiune veche.
Android Lollipop a ajuns cel mai popular Android, dar este şi o versiune veche.

Android are o problemă nu atât cu viruşii, ci cu lipsa de actualizări pe telefoane. Astfel, 57% din cele vândute sunt vulnerabile.

În ciuda avertismentelor lansate de experţii în securitate pe parcursul ultimilor ani, există în continuare foarte mulţi oameni care descarcă pe mobil aplicaţii de pe magazine neoficiale. În aceste condiţii, un malware care a apărut în urmă cu mai bine de doi ani de zile încă este unul dintre cele mai răspândite elemente de malware în ziua de azi.

Este vorba despre un troian numit Ghost Push, capabil de a infecta orice terminal Android dotat cu Android 5.0 sau cu o versiune precedentă. Având în vedere rata scăzută de adopţie a celor mai noi versiuni în cazul sistemului de operare dezvoltat de Google, asta ar însemna că în jur de 57% din utilizatori sunt vulnerabili. Android 6.0 Marshmallow şi Android 7.0 Nougat.

Din câte se pare, Ghost Push se răspândeşte şi prin intermediul site-urilor cu pornografie şi al reclamelor înşelătoare. Astfel, utilizatorii ar trebui să-şi actualizeze terminalele cu cele mai nou versiuni Android disponibile. Din nefericire, sunt multe telefoane care nu mai primesc actualizări.

Toate detaliile despre cea mai nouă problemă cu viruşi pe Android sunt aici

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite