Lupta productivităţii: Google Keep este alternativă mai simplă şi mai rapidă la Evernote şi Microsoft One Note

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google Keep vine de la una dintre cele mai mari companii care îşi desfăşoară afacerile în online şi se poate dovedi o alternativă bună la mai cunoscutul serviciu Evernote.

adevarul.ro continuă astăzi serialul „Lupta productivităţii“ si prezintă serviciul cu care vine Google. Dacă ieri am văzut de ce Evernote se poate dovedi un înlocuitor foarte bune pentru Microsoft Office şi Google Docs, astăzi este rândul Google Keep să impresioneze printr-o abordare proprie o piaţă deja populată de servicii foarte cunoscute. Keep a pornit mai întâi ca un zvon, iar Google i-a confirmat existenţa şi lansarea după câteva zile.

De ce Google Keep?

Personal n-am apreciat prea mult zvonul conform căruia Google lucrează la Keep. Ştiam ce există pe piaţă, folosesc Evernote zilnic şi nu mă aşteptam ca Google să poate să-şi promoveze programul prin altceva decât numele său. Dar a venit aplicaţia, am încercat-o pe smartphone-ul meu Galaxy S3 şi pe o tabletă Nexus 10. Mi-a plăcut foarte mult viteza cu care poţi nota diversele idei pe care le ai şi am decis s-o păstrez.

Aplicaţia are doar două medii în care se poate folosi, şi anume legată la Google Drive şi printr-o aplicaţie pe un dispozitiv cu Android. Cel mai probabil va veni şi pe iPhone şi iPad, şi pe terminalele cu Windows Phone, dar mai întâi trebuie să se dovedească rentabilă aşa (în număr de utilizatori).

Apreciez la aplicaţia pentru Android designul plat pe care Google îl foloseşte de cam doi ani şi bine implementat, simplitatea în navigare şi dispunerea intuitivă a notiţelor. După ce ai notat ceva, fie că ai ataşat o poză, fie că ai înregistrat un mesaj, notiţa primeşte un spaţiu dimensionat după propria mărime. Pe web, site-ul foloseşte responsive design, adică se redimensionează în funcţie de dimensiunea ferestrei.

image

Funcţii bune pentru Google Keep

O să vorbesc mai mult de aplicaţia mobilă de Google Keep, deoarece site-ul este destul de plat, nu poţi să ataşezi decât o imagine, să creezi o listă sau o notiţă şi să pui o culoare. Cu două lucruri mi-a atras Google Keep. Primul este că poţi întregistra mesaje vocale şi aplicaţia încearcă să scrie ceea ce tocmai ai dictat. Nu funcţionează deloc eficient, dar este o încercare frumoasă de la Google şi dacă nu sunt cuvinte complicate poate fi foarte utilă. Mesajul audio oricum este păstrat, chiar dacă nu şi în versiune text.

Apoi, e vorba de posibilitatea de a integra foarte uşor o poză în notă (mult mai rapid ca la Evernote) şi de a pune o culoare pe notiţă. Această funcţie din urmă mi s-a părut inutilă înainte de a încerca Keep, mă ducea cu gândul la acele post-it-uri pe care le lipeşti peste tot, dar se dovedeşte eficientă marcarea prin culoare, mai ales când cauţi o notă, dar nu ştii exact ce avea în ea, însă îţi aminteşti culoarea. 

În Google Keep poţi face şi o listă în caz că ai lucruri de făcut, cum ar fi cazul unor cumpărături, şi nu vrei să le uiţi. Pur şi simplu bifezi şi este tăiat punctul de pe listă. O altă funcţie interesantă este arhivarea în aplicaţie. Propriu-zis tragi de notă în stânga sau în dreapta şi gata, s-a dus în folderul arhivărilor. Pe online apeşi un buton, de lângă notă, dar în aplicaţie este 

image

De ce să încerci Google Keep (dacă ai Android sau pe web)

  • Pentru că este una dintre cele mai rapide aplicaţii de luat notiţe
  • Pentru că îţi poţi marca notiţele cu culori
  • Pentru că poţi înregistra mesaje vocale şi aplicaţia încearcă să ţi le transcrie
  • Pentru că are un design simplu, curat, intuitiv.
  • Pentru că sincronizarea este rapidă şi totul este legat la contul de GMail

De ce poţi omite Google Keep

  • Pentru că ai Windows Phone, iPhone, iPad, BlackBerry 10 sau orice alt sistem de operare pe telefonul sau tableta ta (Google Keep încă nu iubeşte altceva decât Android)
  • Pentru că nu are nicio funcţie de editare a textului sau a pozei
  • Pentru că nu-ţi place Google şi nu vrei să tragă cu ochiul în notiţele mele

Recomandarea mea: Dacă ai Android şi cont de Google Drive pe care îl foloseşti mult, încearcă Google Keep, s-ar putea să-ţi placă, mai ales pe telefon. Te ajută să fii productiv în măsura în care timpul scurt în care îţi poţi nota ceva este un atribut important.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite