Facebook provoacă operatorii din Marea Britanie, Messenger permite apeluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Messenger este disponibil pe Android şi iOS. FOTO Adevărul
Facebook Messenger este disponibil pe Android şi iOS. FOTO Adevărul

Facebook Messenger capabil să efectueze şi apeluri de voce este deja disponibil în Canada şi SUA, dar acum se vor bucura de aceeaşi funcţionalitate şi britanicii. Facebook a intrat în Europa şi impune o reală concurenţă operatorilor.

Facebook a început să introducă funcţia VoIP în Messenger de la începutul acestui an şi a debutat în Canada. Debutul în Europa se face în Marea Britanie şi utilizatorii pot deja să efectueze apeluri, nu e nevoie de vreo actualizare, notează The Next Web. În toate celelalte ţări, Facebook Messenger rămâne la vechea sa funcţie de a trimite doar mesaje vocale.

Apelurile de voce prin Facebook Messenger se vor face prin conexiunea de date, WiFi sau 3G. În acest moment, operatorii au cea mai mare bază de clienţi, în comparaţie cu aplicaţiile de tip VoIP, dar Facebook are cea mai mare bază de utilizatori, peste un miliard, şi poate reprezenta o ameninţare pentru supremaţia operatorilor. Deocamdată, nu au fost declaraţii în acest sens din partea lor, dar nici Facebook Messenger cu VoIP nu a ajuns în prea multe ţări. 

Totuşi, pentru cei care vor să încerce această funcţie în Marea Britanie trebuie menţionat că nu este disponibilă decât pe iOS, nu şi pe Android. Până la finalul anului, cel mai probabil, va veni şi pentru platforma Google. Următorul pas ar fi introducerea acestei funcţionalităţi direct în aplicaţia Facebook.

Aplicaţia este disponibilă în App Store şi în Play Store

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite