Lenovo a fost amendată drastic pentru că a preinstalat viruşi pe laptopurile pe care le comercializează. Ce daune trebuie să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania chinezească Lenovo a fost amendată deoarece a vândut peste 750.000 de laptopuri cu adware preinstalat. Breşa în securitate le permitea hackerilor să fure cu uşurinţă datele personale ale victimelor.

Totul a început în 2014, atunci când Lenovo a introdus un add-on de browser pe nume Superfish. El avea rolul de a ajuta clienţii atunci când doreau să facă cumpărături online. Şi mai interesant este faptul că, atunci când utilizatorii apăsau butonul de închidere al pop-up-ului, acesta, de fapt, se activa.

În urma acestui proces deloc complicat, care putea păcăli pe oricine, add-on-ul avea acces la toate datele pe care cumpărătorii le completau pe diversele site-uri de shopping, inclusiv cele bancare.

Lenovo şi-a dat seama de greşeala făcută abia un an mai târziu, în 2015, şi a oprit vânzarea de laptopuri care aveau Superfish preinstalat. Amenda primită astăzi de compania chinezească, în urma soluţionării acestui caz, este de 3,5 milioane de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite