Kaspersky lansează [Dis]connected, un joc video care te ajută să înţelegi mai uşor securitatea cibernetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocul de securitate cibernetică mobilă [Dis]connected.
Jocul de securitate cibernetică mobilă [Dis]connected.

Kaspersky a lansat un nou joc de securitate cibernetică mobilă, intitulat [Dis]connected, în care este explorată rutina zilnică a unei persoane din viitorul apropiat, persoană care caută să menţină un echilibru sănătos între muncă şi viaţă şi să aibă succes atât în ​​carieră, cât şi în relaţiile sociale.

Jocul este potrivit pentru proiecte educaţionale şi media la nivel naţional.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Kaspersky, în rândul specialiştilor în IT şi securitate cibernetică, 50% dintre companiile mari au în prezent cursuri de igienă în domeniul securităţii cibernetice. Cu toate acestea, angajaţii pot fi reticenţi faţă de astfel de programe de formare. 

Oamenii pot crede că ar putea fi puşi să facă treaba altcuiva, dat fiind că există departamente specializate sau, pur şi simplu, nu văd cum le-ar afecta viaţa securitatea cibernetică. Astfel chiar după încheierea cursurilor şi învăţarea celor mai bune practici, ei pot acţiona în continuare la fel ca înainte de training.

Pentru a face training-ul mai antrenant şi pentru a creşte interesele angajaţilor în securitatea informaţiilor, Kaspersky a lansat jocul său sub forma unui roman vizual – [Dis]connected.

În joc, jucătorii trăiesc o zi (24 de ore) dintr-un viitor în care asistenţii inteligenti pot găti micul dejun, iar casele subacvatice şi augmentarea umană au devenit normale. În ciuda progresului tehnologic, există încă unele probleme care sunt familiare pentru oameni în prezent. De exemplu, personajul definit în joc trebuie să rezolve simultan o serie de sarcini de serviciu. Lucrează pentru un producător de implanturi revoluţionare. Dar acesta va fi achiziţionat de un concurent, iar condiţiile de achiziţie depind în mare măsură de succesul realizării proiectului jucătorului. În viaţa sa privată, scopul jucătorului este să nu ajungă să se despartă de partenerul de viaţă - care este supărat că petrece mai puţin timp cu el - menţinând în acelaşi timp relaţii bune cu colegii şi rămânând productiv.

Alegerile făcute de jucători se dovedesc a fi interconectate. De exemplu, dacă au un conflict cu un coleg, acesta nu va fi informat despre schimbările importante survenite asupra proiectului. Iar dacă discuţiile cu colegii durează prea mult, jucătorii îşi vor depăşi termenele de lucru.

Elementele de securitate cibernetică sunt întreţesute în mod natural în intrigă pentru a arăta cum deciziile legate de această sferă pot ajuta la atingerea sau ratarea obiectivelor personajului. De exemplu, jucătorii care decid să economisească timp şi să nu îşi actualizeze implanturile nu îşi vor spori productivitatea şi, prin urmare, nu vor putea finaliza proiectele la timp. În total, în timpul jocului, un utilizator va trebui să rezolve 24 de situaţii care acoperă subiecte precum parole şi conturi, e-mailuri, navigare pe web, reţele sociale şi mesagerie, securitate PC şi dispozitive mobile.

Povestea are mai multe finaluri alternative în funcţie de deciziile luate. Utilizatorii vor primi un rezumat al ratei lor personale de succes în gestionarea proiectului şi a vieţii lor personale, precum şi o evaluare a abilităţilor şi cunoştinţelor lor în materie de securitate.

Jocul de o oră este livrat într-o abordare fragmentată, fiecare sesiune durând până la zece minute. Acest lucru îl face mai digerabil şi îl ajută pe jucător să-şi păstreze cunoştinţele. Jocul poate fi recomandat după ce angajaţii parcurg cursuri de formare, pentru a le consolida cunoştinţele de securitate cibernetică dobândite şi pentru a-i motiva să îşi pună abilităţile în practică. Atunci când este utilizat în proiecte naţionale, jocul îmbunătăţeşte gradul de conştientizare a securităţii cibernetice în rândul cetăţenilor.

[Dis]connected este disponibil momentan numai pentru clienţii corporativi. Funcţionează pe smartphone-uri Android şi iOS.

Versiunea demo gratuită a jocului este disponibilă în App Store şi Google Play.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite