Internetul 4G la Digi Mobil: oferă trafic nelimitat, dar şi câteva dezavantaje mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai probabil ai auzit de Digi Mobil drept operator telecom mulţumită abonamentului pe care deja îl ai la RCS&RDS, fie că e de Internet şi telefonie, fie că e pentru TV. Din această toamnă, Digi Mobil oferă şi conectivitate 4G, dar nu pe toate telefoanele şi nu în toată ţara.

Ca să înţelegi de ce majoritatea telefoanelor nu vor funcţiona în Digi Mobil 4G, trebuie să ştii că există două tehnologii: TDD şi FDD. Cel din urmă este popular în Europa, pe când cel dintâi este popular în Asia, în special în China. TDD va ajunge să fie adoptat şi în UE, dar în următorii ani. Reprezentanţii Digi Mobil se laudă că ei privesc înainte şi sunt îndreptăţiţi să spună asta. Totodată, trebuie să fii atent, dacă vrei 4G în reţeaua aceasta, ca telefonul tău să fie compatibil.

RCS&RDS a făcut brandul Digi Mobil remarcat şi printr-o campanie agresivă de preţuri. Astfel, la abonamente de trei şi cinci euro primeşti un pachet generos de Internet prin 3G şi minute în reţea sau naţionale. Reprezentanţii companiei susţin că astfel de servicii sunt alese de clienţi inteligenţi, care ştiu că serviciile GSM şi de date nu trebuie să fie scumpe. Ei bine, fix aceşti clienţi n-au acces la telefoane high-end, poate şi unde sunt „sensibili” la preţ. Altă explicaţie oferită de Digi Mobil este că doreşte o democratizare a serviciilor, astfel că prin telefoane entry şi mid-range şi abonamente accesibile îşi doresc să atingă acest nivel.

Pentru că este vorba de 4G acum, abonaţii Digi Mobil vor „gusta” din democratizare prin Internet nelimitat. Astfel, în perioada 21 octombrie – 31 decembrie 2015, au acces la reţeaua 4G fără limitare de viteză şi fără niciun cost suplimentar. Oferta promoţională se adresează atât clienţilor existenţi, cât şi celor care contractează acum unul dintre abonamentele din gama Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5, Nelimitat şi utilizează un echipament compatibil în reţeaua Digi Mobil 4G (LTE TDD în banda 38 LTE TD 2600).

image

În prezent, compania a implementat tehnologia 4G în următoarele oraşe: Arad, Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Timişoara, acoperirea de exterior în acestea urmând să fie finalizată la 15 noiembrie 2015. A doua etapă a proiectului urmează să fie finalizată în următoarele luni ale acestui an, când utilizatorii din alte 15 oraşe din România vor putea beneficia de 4G. Oraşele sunt Alexandria, Baia Mare, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Galaţi, Hunedoara, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Satu Mare, Slatina, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Vaslui, Bârlad, Lugoj, precum şi Valea Prahovei şi zona turistică Braşov.

Compania pune la dispoziţia clienţilor telefoane mobile compatibile 4G de la Visual Fan prin marca Allview: Allview E3 Living, P5 Energy, E4 Lite, E4, X2 Soul Pro, P8 Energy (în curând), Microsoft Lumia 640 LTE Dual SIM (în curând), Philips (Philips S396, Philips V526) şi HTC One M9. Preţurile echipamentelor din oferta Digi Mobil încep de la 500 de lei şi pot fi achiziţionate în rate, începând de la 21 lei pe lună, fără dobândă.

Pentru a beneficia de vitezele 4G, utilizatorii trebuie să îşi activeze serviciul direct de pe telefonul mobil, tastând *111# (gratuit) sau telefonic la *777.

Internetul 4G de la Digi Mobil nu va da peste cap tot ceea ce fac ceilalţi operatori, dar este încă un concurent şi cel puţin pentru tablete oferta este foarte bună. Partea proastă este acoperirea, dar RCS&RDS promite acoperire cu 3G pentru 98% din teritoriu până în 2019. În marile oraşe, după cum se vede mai sus, există deja acoperire, dar contează şi unde foloseşti serviciile companiei.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite