Cele mai bune planuri pentru roaming de la operatorii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarifele în roaming nu vor fi eliminate în 2015
Tarifele în roaming nu vor fi eliminate în 2015

Consilul European a decis că tarifele de roaming vor rămâne la acelaşi nivel până în 2018, anulând planurile de anul trecut, care au stabilit că tarifele vor fi eliminate din 2015. Analizăm cele mai bune oferte de internet şi voce în roaming de la operatorii locali.

Statele membre au decis să amâne acest calendar curajos şi să introducă o schemă minimă pentru roaming. Aceasta prevede că utilizatorii vor avea voie să folosească un număr limitat de date mobile şi de servicii GSM când sunt în străinătate. Acestea vor fi taxate conform planului din ţara de unde vin. Dincolo de această limită, operatorii vor hotărî taxele suplimentare. Consiliul European a decis ca tarifele pentru apeluri, SMS şi date să nu fie mai mare decât tariful plătit de operatori pentru folosirea reţelelor din alte ţări.

Actuala propunere, scrie zdnet.com, va permite 5 MB pe zi, adică aproximativ 15 mail-uri cu fişiere ataşate şi 250 fără fişiere.

Iată ofertele de la operatorii români.

Orange Go Europe    

Costă un euro pe zi şi oferă tarife de 0,15 euro pe minut pentru apelurile iniţiale, 0,062 de euro pentru SMS-urile trimise şi include 10 MB de internet pe mobil.

Opţiunea e taxată doar în zilele când iniţiem un apel sau o sesiune de internet. La terminarea celor 10 MB se activează un nou pachet de un euro. Apelurile primite sunt taxate standard.

Pentru abonaţii Orange, serviciul se activează prin apelul la numărul *100#. Funcţionează în Uniunea Europeană, Moldova şi alte state din Europa, cum ar fi Elveţia, Islanda sau Insulele Baleare.

Vodafone Roaming pe zi

Pentru abonaţii Vodafone, serviciul oferă netul şi minutele de acasă. Accesul se poate face în 46 de ţări şi incude o cantitate limitată de minute şi SMS-uri.

Pentru abonamentele Vodafone RED costă 3 euro pe zi, iar până la 31 martie 2015 costă 1,5 euro pe zi. Nu se tarifează 30 de minute pe zi primite. De asemenea, avem minutele şi datele incluse în abonament.

Pentru orice abonament în afară de RED, Vodafone are o taxă de 4 euro pe zi, redusă cu 50% până la 31 martie 2015.

Telekom Roaming Avantaj

Telekom oferă o reducere a tarifelor de roaming prin intermediul Roaming Avantaj. Serviciul se activează în MyAccount, secţiunea servicii sau la 1234, serviciul de Relaţii cu Clienţii.

Tarifele sunt de 0,235 euro pe minut pentru apeluri iniţiate, 0,062 pentru apeluri primite şi 0,074 euro pentru SMS-uri trimise.

Digi Mobil

Serviciul oferit de RCS & RDS are tarife de roaming reduse cu 50%. Pentru 1 MB de internet plătim 0,08 cenţi în Uniunea Europeană. În Moldova tariful pentru 1 MB este de 14 euro.

Serviciile de roaming sunt disponibile pentru abonamentele Optim 2, Optim 3, Optim 5 şi Optim Nelimitat. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite