Instagram, acuzat că facilitează adolescenţilor cumpărarea drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instagram logo

Un studiu recent arată că Instagram nu are măsuri de protecţie eficiente în ceea ce priveşte drogurile, dar şi că ajută tinerii care caută astfel de substanţe să intre în legătură cu distribuitorii.

Realizat şi  publicat de Tech Transparency Project, studiul arată cât de mult simplifică algoritmul folosit de Instagram găsirea drogurilor de către adolescenţi.

Cei de la TTP au creat mai multe conturi false de adolescenţi cu diferite vârste, între 13 şi 17 ani. Apoi, cu aceste conturi, au început să caute droguri pe Instagram. Reţeaua socială nu a opus nicio rezistenţă, ci a completat automat căutări după cuvinte cheie precum „buyxanax”.

Algoritmul Instagram a sugerat urmărirea conturilor unor furnizori de droguri. După ce le-au dat follow, falsele conturi de adolescenţi au început să primească mesaje directe cu oferte de astfel de produse. 

Instsagram blochează anumite hastag-uri legate de droguri, dar pe altă parte, sugerează altele la căutările realizate de utilizatori. Astfel se arată că măsurile de protecţie împotriva drogurilor sunt precare.

Ca răspuns la publicarea acestui studiu, oficialii Instagram spun că vânzarea de droguri este împotriva regulilor platformei şi că aceasta va continua să-şi îmbunătăţească măsurile de protecţie.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite