Huawei și ITU lansează o bursă pentru progresul în incluziunea digitală

0
Publicat:

Huawei a anunțat la ”2023 Sustainability Forum”, desfășurat în Donguan, China, că a conectat 90 de milioane de oameni din regiuni îndepărtate din aproape 80 de țări, ca urmare a parteneriatului său cu Coaliția Digitală Partner2Connect (P2C) a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU).

Dr. Liang Hua. FOTO Huawei
Dr. Liang Hua. FOTO Huawei

 Anunțul a fost făcut de Dr. Liang Hua, Președintele Consiliului de Administrație al Huawei, în cadrul Forumului de Sustenabilitate 2023, care a explorat tema "Reușim datorită tehnologiei: Realizarea dezvoltării durabile".

La eveniment au fost prezenți și Doreen Bogdan-Martin, Secretarul General al ITU, Jeffrey Sachs, președintele Rețelei ONU pentru soluții de dezvoltare durabilă și comisar al Comisiei ONU pentru dezvoltare de bandă largă, precum și reprezentanți ai ministerelor de telecomunicații și ai autorităților de reglementare, inclusiv reprezentanți din Pakistan și Ghana. Participanții au analizat cum infrastructura digitală poate stimula dezvoltarea durabilă și contribuie la construirea unei lumi inteligente, mai ecologice și mai incluzive.

Dr. Liang Hua, Președintele Huawei, a explicat în fața audienței de la Forumul de Sustenabilitate: "Infrastructura digitală de ultimă generație, cum ar fi conectivitatea și puterea de calcul, este la fel de vitală pentru stimularea dezvoltării socio-economice ca și infrastructura noastră fizică, precum drumurile. Această nouă infrastructură va fi crucială pentru dezvoltarea durabilă a întregii societăți. Puterea de calcul este un motor esențial al productivității în economia digitală. Implementarea mai rapidă a infrastructurii de calcul va accelera tranziția digitală în multe industrii și va promova o integrare profundă a economiei digitale cu cea reală. Acest lucru poate stimula în continuare stabilitatea economică globală și dezvoltarea durabilă."

Doreen Bogdan-Martin, Secretarul General al ITU, a adăugat: "Cred că nu trebuie să alegem între tehnologie și dezvoltare durabilă. Avem nevoie de ambele! Trebuie să evoluăm împreună cu tehnologia, să construim un viitor digital care să accelereze progresul pentru oameni și planetă."

Huawei susține că talentele digitale sunt esențiale pentru inovația tehnologică viitoare. Pentru a promova angajamentul digital și pentru a dezvolta viitori lideri, compania a încheiat un parteneriat cu ITU și a lansat "Programul de Tineri Lideri ITU Generation Connect, în parteneriat cu Huawei". Bursa va fi disponibilă pentru aplicații la începutul anului viitor și va funcționa timp de trei ani. În fiecare an, 30 de tineri vizionari (cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani) din întreaga lume vor primi sprijin pentru proiectele lor de utilizare a tehnologiei digitale în impulsul dezvoltării comunitare.

Coaliția P2C, lansată de ITU, promovează conectivitatea semnificativă și transformarea digitală la nivel global, acordând prioritate comunităților îndepărtate din țările și regiunile care nu au acces digital. Huawei și-a asumat angajamentul global anul trecut, stabilind obiectivele de a aduce conectivitate pentru aproximativ 120 de milioane de persoane din zone izolate din peste 80 de țări până în 2025. Până în prezent, Huawei a oferit 2.066 de oportunități de formare în Cambodgia, prima țară parteneră P2C a ITU, în colaborare cu ministerele și universitățile locale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite