Huawei a anunțat deschiderea Centrului de Inovare de la Paris, pentru IMM-urile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Huawei Innovation Day 2023, desfășurat ieri, 15 noiembrie, la Paris, eveniment cu tema „Inovația SME-urilor: Deblocarea Viitorului Economic al Europei”,  compania chineză a anunțat deschiderea Centrului de Inovare Huawei de la Paris, care va servi ca platformă de colaborare cu partenerii săi.

Imagine de la ceremonia de lansare a Centrului de Inovare Huawei de la Paris.
Imagine de la ceremonia de lansare a Centrului de Inovare Huawei de la Paris.

În discursul său, Vicky Zhang, Vicepreședinte al Afacerilor Corporative în cadrul Huawei, a spus: „Numai lucrând împreună putem construi un ecosistem sănătos care să permită prosperitatea economiei europene.”

La ceremonia de lansare a Centrului de Inovare Huawei de la Paris au participat Kenneth Fredriksen, vicepreședinte senior al Huawei Europa, Vicky Zhang, vicepreședinte al comunicațiilor corporative, Antonony Gu, vicepreședinte al liniei de produse IT Huawei, și partenerii, François Mercier-Tigrine, director științific și co-fondator al HR Rain și François KRUTA, Co-Fondator și CEO al Ubudu.

Huawei va investi anual peste 2 milioane de euro în Centrul de Inovare de la Paris și va oferi acces partenerilor săi la o platformă care include peste 80 de scenarii sau soluții pentru diverse industrii. Aceste scenarii industriale reprezintă modele, concepte sau instrumente care pot fi implementate sau adaptate pentru a aborda diferite nevoi și provocări în diverse domenii de activitate.

Prin deschiderea acestei platforme pentru parteneri, Huawei le oferă oportunitatea să exploreze, să învețe și să implementeze soluții tehnologice sau industriale potențiale în cadrul afacerilor lor. Cu un sistem de suport complet pentru parteneri, acest Centru de Inovare va reprezenta un upgrade față de OpenLab-ul Huawei de la Paris, care a deservit peste 200 de parteneri începând din 2018.

Alte idei din cadrul evenimentului Huawei Innovation Day 2023 dedicat IMM-urilor:

  1. Importanța digitalizării pentru IMM-uri: Horst Heitz a subliniat că IMM-urile și start-up-urile aduc inovații și abordări originale în afaceri și tehnologie, dar pentru a rămâne competitive, trebuie să își îmbunătățească structurile de afaceri, procesele interne și rezistența cibernetică.
  2. Necesitatea colaborării pentru succesul IMM-urilor:  Julia Devos, șef al New Champions din cadrul Forumului Economic Mondial, a vorbit despre importanța IMM-urilor în economie și necesitatea unui sistem de suport pentru pregătirea lor în fața provocărilor și oportunităților viitorului.
  3. Rolul vital al IMM-urilor de tehnologie avansată: François Mercier-Tigrine a arătat importanța IMM-urilor în trecerea tehnologiilor de la stadiul de cercetare la industrializare și necesitatea sprijinului pentru finanțare și acces la piețe.
  4. Exemplu de suport pentru IMM-uri: programul Huawei, Digital InPulse, arată cum companiile mari pot ajuta IMM-urile să găsească noi oportunități în piețele unde-și desfășoară activitatea.
  5. Apel pentru colaborare: Vicky Zhang îndeamnă liderii din sectoarele public și privat să se unească pentru a stimula creșterea afacerilor inovatoare.
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite