Google va șterge milioane de adrese de Gmail luna viitoare. Cum îți poți păstra contul activ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din luna decembrie, milioane de conturi de Gmail vor fi șterse definitiv. Anunțul a fost făcut de vice-președintele managementului produselor Google, Ruth Kricheli. Va fi eliminat inclusiv conținutul din Google Workspace, cum ar fi Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar și Google Foto.

Milioane de conturi de Gmail vor fi șterse în decembrie FOTO Shutterstock
Milioane de conturi de Gmail vor fi șterse în decembrie FOTO Shutterstock

Potrivit unei postări pe blog, făcută la începutul acestui an de către Ruth Kricheli, vice-preșesinte al managementului produselor Google, este vorba despre o măsură de securitate pentru protejarea conturilor, notează al.com.

Conturile inactive timp de doi ani vor fi șterse

Concret, urmează să fie șterse acele conturi care au fost complet inactive pe o perioadă de doi ani. Politica se va aplica numai conturilor Google personale, nu și a celor pentru organizații precum școli sau companii.

„Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului”, a scris Kricheli.

„Adică, aceste conturi sunt adesea vulnerabile și, odată ce un cont este compromis, acesta poate fi folosit pentru orice, de la furtul de identitate, la un vector pentru conținut nedorit sau chiar rău intenționat, cum ar fi spamul”, a adăugat ea.

Ștergerile conturilor se va face treptat: începând cu cele care au fost create și care nu au fost utilizate niciodată. Deținătorii lor vor primi mai multe notificări la adresele lor de e-mail.

Cum ne menținem conturile active

Cel mai simplu mod de a ne menține contul activ este conectarea- cel puțin o dată la doi ani. Dacă v-ați conectat la contul Google, acesta este considerat activ și nu va fi șters. Activitate poate însemna și:

• Citirea sau trimiterea unui e-mail,

• Folosirea Google Drive,

• Vizionarea unui videoclip de pe YouTube,

• Descărcarea unei aplicații din Magazinul Google Play,

• Folosirea motirului de căutare Google,

• Conectarea cu Google într-o altă aplicație.

Oricine are un abonament existent configurat prin contul dvs. Google este, de asemenea, considerat a avea un cont activ.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite