Ghidul cumpărăturilor din ultima secundă: tabletele pentru fiecare buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii şi adulţii îşi vor aştepta cadourile mâine sub brad, aşadar e ultimul moment ca fiecare Moş Crăciun să dea o raită prin magazine şi să aleagă cadouri potrivite. Tabletele pot fi o soluţie interesantă.

Am decis să luăm tablete pentru fiecare buzunar, deoarece aceste dispozitive pleacă de la 500 de lei şi ajung şi peste 3.000 de lei. Aşadar, cel mai bine este să oferim opţiuni pentru fiecare, mai ales că am aflat, în urma „investigaţiei“ Weekend Adevărul că cei mici nu-şi mai doresc maşinuţe, ci tablete.

Sub 500 de lei

Dacă vreţi o tabletă ieftină şi bună, una dintre ultimele apariţii de la producătorul român Allview poate fi o alternativă. Braşovenii au modelul AllDro Speed City Super Slim, cu un procesor dual core Cortex A9, singura din această clasă de preţ cu aşa ceva, asigurând viteza dispozitivului. De asemenea, memoria internă este suficientă, iar capacitatea de stocare de 8 GB este mai mult decât suficientă pentru astfel de dispozitiv. Menţiunea este că tableta are internet doar Wi-Fi, nu şi prin 3G.

Preţul variază în jurul cifrei de 490 de lei.

500 – 1.000 de lei

Pentru această categorie am vrut ceva mai bun şi am ales doar modele care au 3G, adică pot să aibă internet peste tot. Portabilitatea şi conectivitatea sunt esenţiale pentru o tabletă de 7 inci, aşadar una fără internet peste tot poate să-şi piardă sensul.

La acest preţ există două opţiuni. Le vom alege pe amândouă pentru a nu fi acuzaţi că avantajăm Allview, cu a doua opţiune consecutivă. La 700 de lei există modelul AllDro Speed 3G, cu un procesor single core Cortex A8, doar 4GB de stocare şi Android 4.0.

image
image

Foto

huawei tablet lite
huawei tablet lite

Huawei Media Pad gallery-link

O variantă mai bună din punct de vedere al performanţelor, dar care este şi cu aproape 300 de lei mai scumpă este Huawei MediaPad 7 Lite. Ea are acelaşi procesor, 8GB capacitate de stocare şi Android 4.0. Cu 300 de lei mai mult primim şi un ecran de tip  IPS, adică cel mai bun de pe piaţă şi o rezoluţie mult mai bună. De asemenea, Huawei are două camere foto, în timp ce Allview are numai cameră frontală.

Între 1.000 şi 2.000 de lei

Categoria de preţ este destul de generoasă şi deja putem găsi tablete cu dimensiuni mai mari, de 10 inci. Cu toate acestea, tabletele noi sunt destul de scumpe şi sub 2.000 de lei găsim modele care au o anumită vechime.

Credem că avem trei contracandidaţi serioşi, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Pentru cei care vor să rămână la 7 inci, singura alegere nu poate fi decât Google Nexus 7, tableta produsă de Asus sub brandul gigantului online. Recomandăm varianta cu 3G. Aceasta are un procesor quad core de 1,2 Ghz, extrem de puternic şi sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean. Costă de obicei în jur de 1.500 de lei şi are o memorie de 32 de GB, mai mult decât suficientă.

Dar, dacă vrem mai mult, putem alege iPad Mini, ultima creaţie marca Apple. Ne vom încălca principiile sau nu? Dacă ar avea 3G, tableta ar fi excelentă, dar dacă vrem să rămânem sub 2.000 de lei, ne vom mulţumi cu 7,9 inci fără 3G. Varianta de 16 GB costă în jur de 1.700 de lei, are un procesor dual core, ultimul sistem de operare iOS şi poate mulţumi fanii Apple.

Dacă vrem să devenim serioşi şi să ne ducem către dimensiuni mai mari, puteţi alege un iPad 2. Într-adevăr, e de acum două generaţii, dar tableta rămâne performantă, puternică şi plăcută. În majoritatea magazinelor online o veţi găsi la aproximativ 1.900 de lei. Dar de ce să vă mulţumiţi cu ceva vechi? Concluzia noastră finală? Sony Xperia Tablet S de 9,4 inci, cu procesor Tegra 3, quad core şi Android.

Între 2.000 şi 3.000 de lei

Faceţi cadou unui copil? Unuia pretenţios şi artistic? Alegeţi un Samsung Galaxy Note  de 10,1 inci cu 3G la 2.600 de lei. Posibilitatea de multitasking şi stiloul digital ajută dezvoltarea creativităţii, iar tableta este pe o piaţă unică, unde nu mai are adversar.

Dacă vreţi să faceţi cadou unui adult, Asus Padfone Station este singura soluţie, dar din păcate a doua generaţie nu va fi lansată până mâine. Sub 3.000 de lei telefonul care se transformă în tabletă poate fi găsit doar la ofertă, deşi apare în unele oferte şi la 2.600 de lei.

iPad Mini 4G de 16 GB ajunge  la 2.800 de lei şi este o variantă intermediară.

Peste 3.000 de lei

Doar de la Apple. Doar pentru pasionaţi. iPad 4, iPad 3 sau iPad Mini de 64 de GB. Le luăm pe rând. iPad Mini de 64 de GB este ceva de evitat oricând. Nu veţi avea niciodată nevoie de această capacitate de stocare.

Soluţia este iPad 4 de 16 GB, care ajunge la aproximativ 3.100 de lei. Restul sunt pur şi simplu variante cu mai multă capacitate de stocare, iar pe tabletă mai mult de 16 sau 32 de GB sunt aproape nefolositori. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite