GALERIE FOTO Noua tabletă HTC cu Android a apărut în primele imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC Flyer a fost prima tabletă cu Android a producătorului taiwanez.
HTC Flyer a fost prima tabletă cu Android a producătorului taiwanez.

HTC pregăteşte o tabletă cu Android pentru acest an, decizie confirmată, în iulie, şi de un purtător de cuvânt al companiei, dar acum au apărut primele imagini. Încă nu au fost aflate alte detalii cu privire la tabletă, dar la o primă vedere HTC ar putea avea probleme cu Apple.

Imaginile au fost obţinute de cei de la „PocketNow” de pe un cont de Twitter şi ilustrează o tabletă cu sigla HTC, de culoare albă şi cu Android 4.0 sau 4.1 Jelly Bean. Din ce se poate remarca în poze, HTC nu pare să fi intervenit în interfaţa tabletei, ceea ce ar putea însemna că deocamdată este în teste. Interfaţa obişnuită a HTC, Sense UI, a fost deja portată pe Ice Cream Sandwich odată cu modelele de smartphone-uri HTC One X şi One S, cele mai populare.

Tableta HTC pare a fi construită cu o carcasă unibody, adică dintr-o singură bucată de aluminiu. Surprinzător, dar camera secundară, pentru videoconferinţe, este situată la bază, o poziţie cel puţin ciudată, dacă nu chiar nefirească în momentul utilizării. Însă aspectul este asemănător unui iMac de la Apple, ceea ce înseamnă că HTC ar putea avea probleme cu nord-americanii pe motiv de copiere a design-ului. Iar HTC a mai avut procese cu Apple din cauza sistemului de operare Android şi a asemănării acestuia cu iOS de pe iPhone.

Partea de la baza tabletei s-ar putea să deservească şi susţinerii tabletei atunci când este în modul peisaj. Asta pentru ca utilizatorul să nu atingă ecranul şi să-şi întrerupă astfel activitatea. Oricum, este un design cel puţin nou, dar poate fi şi ca urmare a verdictului din procesul Apple vs. Samsung. În cadrul acestuia, compania americană i-a acuzat pe sud-coreeni că i-au copiat ideea cu marginile tabletei egale şi suficient de late.

Prima tabletă cu Android de la HTC a fost Flyer, dar nu a ajuns niciodata un succes pe piaţă, dat fiind că a venit şi cu o versiune mai veche de Android. HTC Flyer a fost lansată cu Android 2.3, pe când unele de la Samsung aveau deja versiunea 3.0 Honeycomb. Rămâne de văzut ce anunţă taiwanezii în această toamnă, alături de cele trei dispozitive cu Windows Phone 8. Mai ales că Samsung deja şi-a lansat tableta Galaxy Note care vine cu specificaţii destul de mari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite