FOTO VIDEO YourExtraLife - reţeaua socială care-ţi spune "Ai o viaţă!". Printre fondatori este şi un tânăr român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Your Extra Life este o aplicaţie pentru dispozitivele mobile FOTO Adevărul/Vlad Andriescu
Your Extra Life este o aplicaţie pentru dispozitivele mobile FOTO Adevărul/Vlad Andriescu

Aproape în fiecare zi apare câte o reţea socială, iar impresia unora despre ele este că sunt o pierdere de vreme. Dar YourExtraLife vrea să se transforme în cea mai "bună" reţea socială, organizată ca un joc şi care provoacă utilizatorii să fie activi şi să se îmbunătăţească în toate domeniile.

YourExtraLife este o reţea socială construită numai în jurul ecosistemului mobil, ca o aplicaţie de iPhone. Cumva, modelul este preluat de la Instagram. Profilul utilizatorilor poate fi văzut pe calculator, dar nu putem edita. 

Noi am testat în scurt această aplicaţie şi pentru că unul dintre fondatorii săi este Cătălin Gheorghiţă Bordianu, absolvent de master la Universitatea McGill din Canada şi licenţiat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (despre povestea lui, într-un material ulterior).

Cum funcţionează YourExtraLife?

Primul lucru pe care l-am remarcat la YourExtraLife este designul. Multe aplicaţii sunt bune, dar puţine au un design cu adevărat excepţional. Deşi "arta" este  subiectivă, YourExtraLife excelează în acest domeniu.

După deschiderea aplicaţiei, ne autentificăm prin Facebook sau Mail. Aplicaţia vrea de la noi să facem nişte lucruri, să postăm dovada printr-o poză, iar apoi un tribunal format din alţi utilizatori decide dacă putem să trecem la un nou nivel.

Există cinci categorii: Gourmet, NightLife, Culture, Romance şi Altruism. Fiecare are un Arbore de provocări. Ele apar pe măsură ce demonstrăm că am îndeplinit provocările anterioare.

https

De exemplu, la Gourmet trebuie să postăm o poză cu ingredientele unei mâncări pe care o preparăm acum. La cultura facem o listă cu cele mai bune cinci cărţi, iar la Altruism începem prin a poza un profil de Facebook aparţinând unei cauze pe care o susţinem.

De ce este interesant? Pentru că YourExtraLife ne provoacă să facem lucruri pentru a avansa, este ca o reţea socială, dar şi ca un joc. Şi ne scoate din rutina unui simplu Like.

Puteţi vedea o trecere în revistă video a reţelei în video-ul de mai jos. 

Alte opţiuni

După cum puteţi vedea şi în galeria foto, aplicaţia are şi un newsfeed. Nu am înţeles încă pe ce criteriu îmi este arătat, dar în timp ne vom lămuri.

De asemenea, secţiunea Tribunal e una dintre cele mai bune idei pe care am găsit-o în ultima vreme pe reţelele sociale. Provocările utilizatorilor sunt jurizate de mai multe persoane. Mă uit la pozele cuiva, cu o provocare şi accept sau nu ca acel utilizator să treacă mai departe.

https

YourExtraLife se bazează pe joc. Nu ştiu dacă să o numesc reţea socială sau joc social, pentru că este la graniţa acestor lucruri, mai ales că provocările sunt momentan fixe. Dar la doar două săptămâni de la oferirea variantei Beta şi lansarea din AppStore, această aplicaţie este una dintre cele care m-au entuziasmat cel mai mult anul acesta. Şi nu, lucrul acesta nu se întâmplă doar pentru că e şi un român implicat. Ca şi în cazul Knotch, îmi place că o reţea socială vine cu ceva diferit, iar dacă printre fondatori există şi un român, cu atât mai bine.

Eu vă recomand să intraţi şi pe site-ul oficial al aplicaţiei. Are unul dintre cele mai originale moduri de a-şi povesti istoria şi lansarea, folosind chiar designul reţelei sociale.

Episode #3 - The Adventure. from YourExtraLife on Vimeo.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite