FOTO Nokia lansează două noi telefoane în România: Lumia 520 şi Lumia 720 vor completa gama Windows Phone 8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nokia a avut două lucruri de anunţat astăzi: şi-a prezentat noul manager general şi a introdus două noi modele de telefoane. Este vorba de Lumia 520, cel mai ieftin smartphone pe care îl are cu Windows Phone 8, şi Nokia Lumia 720, al treilea cel mai bun telefon.

Nokia şi-a numit actualul manager general, pe Rossen Petkov, în urmă cu câteva luni, în octombrie, dar aceasta a fost prima sa conferinţă pe care a susţinut-o în noua calitate. Asta împreună cu noua strategie pe care a pornit-o Nokia în toamna anului trecut, când şi-a lansat cele mai bune două telefoane cu Windows Phone 8.

Petkov a absolvit Universitatea Tehnică din Sofia, unde a obţinut un master în informatică. El deţine, de asemenea, o diplomă în Executive Business Management de la Wharton Business School. Munca sa la Nokia a început în 2006, începând ca Acount Manager pentru Nokia Mobile Phones în Bulgaria. Printre clienţii săi s-au numărat Vodafone, Deutche Telekom, Telenor, precum şi clienţi de distribuţie.

În actuala poziţie, Petkov coordonează activităţile echipelor locale, precum şi relaţiile cu partenerii locali pentru România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Albania, Kosovo şi Moldova. El iese public drept noul manager odată cu lărgirea portofoliului de smartphone-uri Nokia şi odată cu atingerea tuturor pieţelor pe care activează finlandezii.

image

Nokia Lumia 720 (dreapta) este un smartphone cu ecran de 4,3 inci cu rezoluţie de 800x480 pixeli, rulează Windows Phone 8, are o cameră de 6 megapixeli capabilă să filmeze HD şi procesorul este un dual-core Qualcomm la 1GHz. Este în urma lui Nokia Lumia 820, dar vine în plus cu un aspect alungit, faţă de telefonul prezentat în toamna lui 2012. În plus, memoria RAM este de doar 512MB, de două ori mai mică decât la Lumia 820.

image

Cu Lumia 520, însă, este o altă poveste. Este cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone 8, adeversar direct pentru HTC Windows Phone 8S. Are ecran de 4 inci, rezoluţie de 800x480 pixeli, un procesor dual-core de 1GHz şi o cameră foto de 5 megapixeli. Este destinat în special utilizatorilor care trec de la un telefon obişnuit la un smartphone.

Nokia are, în prezent, cea mai bună tehnologie foto pe telefoanele sale. Urmează să lanseze un model cu o cameră foto de 41 megapixeli despre care cei doi reprezentanţi ai Nokia, prezenţi la conferinţa de astăzi, au preferat să nu comenteze. Cât despre cota de piaţă, Petkov a preferat să spună că este dinamică, se poate schimba foarte repede şi nu este cel mai important aspect după care să judeci un ecosistem, mai ales în primii săi ani pe piaţă.

Urmează să vină în România şi Nokia Lumia 925 despre care cei de la Nokia au afirmat că va ajunge în următoarea lună, cel mai probabil. Un fapt interesant cu privire la seria Lumia lansată spre finalul lui 2012 este faptul că vine în multe culori şi se pare că în Germania, o ţară conservatoare în ceea ce priveşte aspectul telefoanelor, a fost de succes modelul Nokia Lumia 920 galben, în dauna celor cu nuanţe de alb şi negru care au predominat în anii precedenţi.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre Nokia: 

Războiul megapixelilor: Samsung Galaxy S4 Zoom, cel mai bun lucru pentru Nokia

Viitorul Nokia şi ce înseamnă el: procesarea fotografiilor după ce au fost realizate şi telefoane de top dual SIM

Nokia Lumia 925, la primele impresii: este actualizarea de care avea nevoie Nokia, dar nu o revoluţie faţă de 2012

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite