FOTO HTC atacă Nokia şi promite o cameră mai bună decât ce pot să facă finlandezii cu PureView

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC vine cu ceva important în 2013. FOTO Adevărul
HTC vine cu ceva important în 2013. FOTO Adevărul

Între HTC şi Nokia există un război mai mic sau mai mare, amplificat odată cu lansarea modelului Windows Phone 8X care seamănă destul de mult cu Lumia 920. Acum, taiwanezii le  dau replica finlandezilor şi spun că în 2013 vor schimba experienţa utilizării camerei foto.

Nokia a anunţat de curând că va „importa“ pe teritoriul Lumia tehnologia PureView pe care a consacrat-o pe modelul 808 cu ai săi 41 de megapixeli. Deocamdată, modelul Lumia 920 foloseşte tehnologia, dar pe o cameră de doar 8 MP. HTC, în 2013, promite că se va schimba cu totul ideea de cameră foto pe smartphone. Şi face această promisiune după ce trece prin istoria fotografiei, scrie „The Verge“.

Pe alocuri atacă şi Apple prin faptul că n-a pus o cameră de 8 megapixeli pe iPhone decât la un an după ce HTC făcuse asta deja pe terminalul Incredible. La ideea PureView, taiwanezii preiau o replică dintr-un review al Nokia 808: „[toţi acei megapixeli] nu o să te ajute deloc“.

Pocket Lint“ indică spre o cameră inovatoare de la HTC mulţumită ideii de a aşeza senzorii de imagine pe trei straturi. Astfel, fiecare ar avea câteva 4,3 MP spre un total de 13 megapixeli, dar formatul final nu ar fi la fel de mare ca unul tradiţional la această rezoluţie. În schimb, imaginea ar fi mai bună, mai curată şi culorile ar fi impresionante.

Nici Nokia nu s-a ferit de la un atac asupra HTC după ce modelele 8X şi 8S au fost prezentate.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite