FOTO Consola portabilă cu jocuri de Android, Nvidia Shield, acum la precomandă pentru 350 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nvidia Shield costă 350 de dolari FOTO Phandroid
Nvidia Shield costă 350 de dolari FOTO Phandroid

NVIDIA a prezentat la începutul acestui an, la CES 2013, Târgul de Tehnologie din Las Vegas, proiectul Shield, o consolă portabilă de jocuri. Începând din iulie, consola va deveni realitate, dar momentan este disponibilă pentru americani şi canadieni la precomandă.

Nvidia a lansat site-ul de unde cei din SUA şi Canada pot precomanda consola la un preţ de 350 de dolari. Acestea vor începe pe 20 mai, iar utilizatorii vor intra în posesia gadgetului cu procesor Nvidia Tegra 4 în luna iulie.

Nvidia Shield va rula Android 4.2.1 şi va avea un display de 5 inci, cu o rezoluţie 720p. Capacitatea de stocare va fi de 16 GB, extensibilă prin intermediul unui card SD. Nvidia Shield va include două jocuri gratuite: Sonic the Hedgehog 4: Episode 2 şi Expendable: Rearmed.

Nvidia Tegra 4 este ultimul procesor lansat de companie, având 72 de nuclee grafice şi un CPU pe o arhitectură ARM A15 quad core. Ecranul este unul tactil, cu posibilitate multi-touch. Gadgetul de gaming va avea conectivitate Wi-Fi. Evident, va fi mai greu decât o tabletă, dar este optimizat pentru cei care au făcut din jocurile Android mai mult decât o simplă rutină. Cele 579 de grame, asociate formei ergonomice, pot face din Nvidia Shield 4 un rival redutabil pentru alte console portabile.

În iulie vor exista deja o serie de titluri de jocuri optimizate pentru a rula pe Shield, printre care Grand Theft Auto III, Hockey Nations 2011, Max Payne, Riptide GP, Star Wars Pinball, Blood Sword: Sword of Ruin, Dead on Arrival 2, Dead Trigger sau Renaissance Blood HD.

Utilizatorii mai pot precomanda şi accesoriile pentru consolă. O geantă pentru transportul consolei costă 40 de dolari, iar o carcasă din fibră de carbon costă 20 de dolari.

Practic, consola va putea rula toate jocurile care sunt disponibile în Google Play Store. În plus, cei care au dezvoltat dispozitivul de gaming au demonstrat că pot controla o dronă Parror AR Drone cu ajutorul lui Shield.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite