Facebook, ţinta unui atac informatic de amploare cu originea în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook a anunţat abia acum atacul FOTO Reuters
Facebook a anunţat abia acum atacul FOTO Reuters

După Twitter, reţeaua socială Facebook a anunţat vineri că a suferit, luna trecută, un atac informatic "sofisticat", precizând totuşi că datele sale nu par să fi fost compromise de către hackeri, relatează AFP.

Intruziunea s-a produs prin intermediul unui site contaminat al unui dezvoltator, a precizat Facebook într-un anunţ oficial "Am remediat problema în toate echipamentele infectate, am informat poliţia şi am început o vastă anchetă care continuă şi astăzi", au adăugat reprezentanţii reţelei.

Potrivit Reuters, sursa atacurilor se pare că a venit tot din China, ţară din care au venit şi atacuri împotriva Twitter sau “New York Times”.

Facebook a menţionat că nu au fost compromise datele, ci atacul a afectat doar calculatoarele unor angajaţi şi dezvoltatori. După ce au anunţat organele legii, Facebook a remediat problema. În postul pe blog, compania a anunţat că nu a fost singura victimă şi a descris atacul ca unul de tip “zero-day”, adică unul dintre acele atacuri sofisticate, foarte scumpe şi, de cele mai multe ori, finanţate de către autorităţile unui stat.

Reţeaua socială Twitter a anunţat la 2 februarie că aproximativ 250,000 dintre utilizatorii săi au fost victimele unor atacuri informatice sofisticate. În cursul aceleiaşi săptămâni, publicaţiile americane New York Times şi Wall Street Journal au raportat că sistemele lor informatice au fost ţinta unor atacuri informatice, acuzând guvernul chinez.

Twitter a avertizat apoi cu privire la folosirea platformei Java. Departamentul american al Securităţii interne a solicitat la începutul lui ianuarie utilizatorilor săi să nu mai folosească această platformă, din cauza vulnerabilităţii sale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite