Elon Musk trage un semnal de alarmă cu privire la inteligenţa artificială. Mesajul postat de antreprenor pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tesla elon musk

Elon Musk şi-a exprimat de-a lungul vremii mai multe teorii pesimiste vizavi de evoluţia inteligenţei artificiale. Acum, însă, este pentru prima dată când a comparat-o cu Coreea de Nord.

Premisa imaginată de Elon Musk seamănă foarte tare cu cea din Terminator şi este mai probabilă ca niciodată, dacă e să ne luăm după ultimul mesaj postat pe Twitter de antreprenorul sud-african. Pe de altă parte, fondatorul Tesla face investiţii semnificative în inteligenţă artificială.

În plus, tot el speră să controleze modul în care evoluează această ştiinţă, pentru a împiedica un potenţial dezastru. Din păcate, prea puţini îl cred. Acesta este şi motivul pentru care a început să facă afirmaţii din ce în ce mai radicale.

La câteva săptămâni după ce a criticat viziunea lui Mark Zuckerberg asupra inteligenţei artificiale şi a clasificat cunoştinţele sale în domeniu ca fiind superficiale, Musk a postat o nouă afirmaţie cu potenţial macabru, pe Twitter.

”Dacă nu eşti îngrijorat de potenţialul pericol al inteligenţei artificiale, ar trebui să fii. Riscul e semnificativ mai mare decât Coreea de Nord.” CEO-ul Tesla a postat mesajul de mai jos într-o perioadă în care tensiunile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord sunt mai mari ca niciodată. Coreenii au făcut deja câteva experimente cu rachete balistice intercontinentale şi ar putea avea abilitatea de a ataca în mod direct oraşe importante din SUA.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite