Elon Musk a transformat sediul Twitter în „dormitoare” pentru angajați

0
Publicat:

BBC a primit fotografii ale spațiului de birouri de la Twitter care a fost transformat în dormitoare. Una dintre imagini arată o cameră cu un pat dublu, inclusiv un dulap și papuci de casă. Autoritățile din San Francisco investighează o posibilă încălcare a codului de construcție

FOTO Twitter / BBC
FOTO Twitter / BBC

Un fost lucrător a declarat că noul șef al Twitter, Elon Musk, a locuit la sediul central de când a cumpărat firma, notează BBC. 

Luna trecută, acesta a trimis un e-mail tuturor angajaților Twitter în care le spunea că „va trebui să fie extrem de dur” pentru a reuși.

Departamentul de inspecție a clădirilor din San Francisco a confirmat că investighează posibile încălcări ale normelor de construcție în urma unei plângeri.

Musk a criticat faptul că este atacat pe motiv că pune la dispoziție paturi pentru „angajații obosiți”. Într-un tweet, șters ulterior, Musk a postat că va lucra și va dormi în birou „până când compania va fi reparată”.

BBC a primit, de asemenea, imagini cu canapele de la Twitter folosite ca paturi.

O altă sală de conferințe are un ceas deșteptător și un tablou plasat deasupra unui pat improvizat.

„Arată ca o cameră de hotel”, a declarat un fost lucrător. Aceștia au continuat spunând că Elon Musk doarme în mod regulat la sediul Twitter din San Francisco.

Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

Luna trecută, Musk - care a finalizat preluarea Twitter în octombrie - a trimis un e-mail tuturor angajaților companiei în care spunea că vor trebui să lucreze „ore lungi la intensitate mare”.

„Doar o performanță excepțională va constitui o notă de trecere”, a scris el.

Senatorul statului California, Scott Wiener, a declarat miercuri pentru BBC: „Acum îi obligă [pe lucrători] să doarmă la Twitter. Este clar că nu-i pasă cu adevărat de oameni. Nu-i pasă de oamenii care lucrează pentru el”.

Un oficial al Departamentului de Inspecție a Construcțiilor a declarat pentru CBS News, partenerul american al BBC: „Trebuie să ne asigurăm că clădirea este folosită conform destinației”.

Referindu-se la aceste imagini, Forbes reamintește că un angajat Twitter postase în urmă cu câteva săptămâni imagini cu un sac de dormit pe podea în sala de conferință. La rândul său, Bloomberg precizează că în dormitoarele de la Twitter stau și angajați de la alte companii ale lui Musk, printre care și cei de la Tesla.

În mai 2020, Elon Musk le spusese angajaților că pot lucra de acasă „pentru totdeauna”, dacă doresc acest lucru, deoarece măsurile luate de el privind munca la distanță în contextul Covid au avut succes. Luna trecută însă, el a spus că nu se va mai munci de la distanță.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite