Directorul unei companii care tranzacţiona Bitcoin a fost arestat. Autorităţile îl acuză de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul unui punct de schimb Bitcoin a fost arestat. El este acuzat de spălare de bani şi realizarea de tranzacţii către utilizatorii pieţei negre a Internetului.

Time notează că Charles Shrem, directorul unei „case de schimb“ Bitcoin, a fost arestat pe motiv că ar fi încercat să spele bani printr-o schemă dezvoltată cu un utilizator de pe Silk Road, piaţa neagră a Internetului. Shrem este directorul BitInstant. O curte de justiţie din New York l-a acuzat de conspiraţie la spălare de bani şi operarea unei afaceri nereglementate cu activităţi în domeniul transferurilor monetare. Cel cu care discuta este Robert Faiella, cunoscut sub numele de „BTCKing“.

Faiella primea comenzile utilizatorilor de Silk Road care doreau să cumpere Bitcoin, acestea ajungeau la Shrem şi el transfera banii într-un cont deţinut de Faiella pe un domeniu din Japonia dedicat schimburilor de monedă digitală. Împreună cei doi au vândut circa un milion de dolari în Bitcoin utilizatorilor de pe Silk Road, iar aceştia au folosit banii ca să cumpere diverse bunuri de pe piaţa neagră, cum ar fi droguri sau alte produse ilegale.

Shrem şi-a creat un renume puternic în lumea monedei digitale. „Charlie îşi poartă parola de la contul său cu bitcoini imprimată pe inelul de pe degetul său“, cita anul trecut The New York Observer o sursă din lumea Bitcoin. „Am auzit că unii dintre colegii săi îl numesc «Charlie Patru-Degete», deoarece ei spuneau că cineva ar ajunge să-i taie degetul ca să-i afle parola. Dacă preţul continuă să urce, ar avea un milion de dolari la deget“.

BitInstant, companie pe care o conducea, era susţinută de mai mulţi investitori din Silicon Valley printre care şi Cameron şi Tyler Winklevoss, cei care s-au judecat cu Mark Zuckerberg pe motiv că le-ar fi furat ideea pentru Facebook. Totuşi, de câteva luni şi-a întrerupt activitatea, după o acţiune în instanţă a utilizatorilor.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite