Canada a decis: Bitcoin nu e monedă, dar asta nu înseamnă că nu poate fi folosit

0
0

Canada nu-i chiar Raiul pe Pământ pentru Bitcoin. După ce în 2013 această ţară şi-a primit primul bancomat pentru moneda digitală, autorităţile spun că nu o recunosc.

Până săptămâna trecută, autorităţile canadiene au fost destul de rezervate în declaraţii cu privire la Bitcoin, dar ultima decizie vine să confirme că moneda digitală încă nu se bucură de un tratament extraordinar în această ţară. „Doar bancnotele şi monedele canadiene sunt recunoscute drept mijloace legale de plată în Canada. Bitcoin, această «monedă» digitală, nu este un mijloc legal de plată aici“, a spus un oficial al departamentului financiar, citat de „The Wall Street Journal“.

Totuşi, guvernul şi autorităţile care se ocupă de reglementări pe piaţa financiară, cum ar fi banca centrală, au spus că vor continua să monitorizeze parcursul şi dezvoltarea unor astfel de monede virtuale. Nu există însă, deocamdată, un plan de a asigura un schimb valutar oficial între bani reali şi bitcoini. Alexandre Deslongchamps, purtător de cuvânt pentru Banca Naţională a Canadei, a spus că stabilitatea financiară ar face instituţia în numele căreia vorbeşte să fie mai interesată de Bitcoin.

„Sistemele de plată mai mici, de sine stătătoare, pentru care sunt multe alternative, cum este cazul Bitcoin, ar trebui să nu aibă nevoie de o reglementare şi de o supervizare la fel de intese, deoarece prezintă un risc mai scăzut pentru sistemul financiar canadian“, a afirmat Deslongchamps. „Oricum, aceste sisteme de plată ar trebui gândite şi operate pentru a satisface nevoile canadienilor, cum ar fi uşurinţa în folosire, preţul, siguranţa şi mecanismele de redresare“.

În ultimele luni, Bitcoin nu a avut parte de multă stabilitate. A depăşit în luna noiembrie preţul aurului, a scăzut apoi spre 800 de dolari şi săptămâna trecută s-a stabilizat pe la circa 850 de dolari. Autorităţile chineze au spus că nu este o monedă de luat în calcul, deoarece pot fi întreţinute grupările teroriste pe această cale, dar în Singapore „moneda“ a fost primită cu căldură. Autorităţile au declarat-o produs, cum ar fi un telefon sau un calculator, şi o impozitează ca atare.

Află mai multe despre Bitcoin:

„Moneda Internetului“ vine cu picioarele pe pământ: Canada primeşte primul bancomat pentru bitcoini

Kim Dotcom discută despre piraterie şi de ce urăşte Hollywood-ul: Vrea un Internet cenzurat şi controlat

Singapore are soluţia pentru a profita de Bitcoin: nu e monedă, e doar produs

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite