Statele Unite vor organiza o licitaţie pentru bitcoinii confiscaţi după închiderea pieţei negre, Silk Road

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silk Road a fost închis în octombrie, iar bitcoinii vor fi licitaţi FOTO Adevărul
Silk Road a fost închis în octombrie, iar bitcoinii vor fi licitaţi FOTO Adevărul

Autorităţile americane vor să organizeze o licitaţie pentru monedele virtuale Bitcoin confiscate în urma închiderii site-ului Silk Road în 2013. Bitcoinii ar avea o valoare de 26 de milioane de dolari.

În 2013, autorităţile l-au arestat pe Ross Ulbricht, cunoscut sub numele de DPR, care a organizat magazinul virtual de pe internetul ascuns, Silk Road. Acesta oferea un spaţiu unde se vindea aproape orice, de la copii la arme şi droguri. În total, au fost confiscaţi 29.655 de bitcoini. DPR cerea un comision pentru fiecare tranzacţie, iar plata se făcea de obicei în bitcoin.

În momentul de faţă, bitcoinul valorează aproape 900 de dolari, iar valoarea confiscată în urma raidului virtual asupra Silk Road e de 26 de milioane de dolari. Valoarea s-ar putea schimba în timp, pe fondul fluctuaţiei monedei virtuale.

Pe lângă bitcoinii Silk Road, autorităţile au confiscat şi 144.336 de bitcoini din laptopul lui Ulbricht, care valorează aproximativ 126,7 milioane de dolari, potrivit VR Zone.

Momentan, autorităţile americane nu s-au hotărât ce pot face cu acei bitcoini confiscaţi, deşi schimbul valutar care îi procesează a informat presa străină că ar putea fi scoşi la licitaţie.

O astfel de licitaţie ar însemna scăderea forţată a preţului unui bitcoin, dat fiind că 26 de milioane de dolari vor fi introduşi din nou pe piaţă, iar aceasta va fi iar mai aglomerată.

Doi ani de libertate pe Silk Road

Silk Road, sau „Drumul mătăsii“, a pornit în 2011 şi a fost un site anonim prin intermediul căruia aveai acces la traficanţi de droguri, la falsificatori de obiecte de artă, la asasini plătiţi sau chiar la furnizori de materiale pornografice. În acest timp, circa 900 de mii oameni au cumpărat şi vândut droguri folosind bitcoini, monedă care există pe piaţă din 2008. Autorităţile au început să fie mai interesate de parcursul ei odată cu informaţiile de la mijlocul anului 2011 potrivit cărora Silk Road mergea atât de bine mulţumită acestei „monede a Internetului“.

Per total, în cei aproape doi ani de funcţionare, Silk Road a fost o piaţă de circa 1,2 miliarde de dolari, iar comisionul per tranzacţie varia între 8 şi 15%. Fondatorul este momentan în arest în California, iar prima înfăţişare la o curte de justiţie este programată în următoarele săptămâni, în Manhattan. Ulbricht este acuzat de trafic de narcotice, spălare de bani şi hacking.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite