Din China vine telefonul la care Microsoft încă visează: Meizu MX4 cu Ubuntu Touch poate deveni şi calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ubuntu Touch există de peste un an de zile, ca proiect. În sfârşit, ajunge pe un smartphone, asta după ce planul Ubuntu Edge a eşuat. Acest telefon, odată conectat la un monitor, poate deveni PC.

Ubuntu Touch ajunge în sfârşit pe piaţă şi se poate dovedi cea mai interesantă platformă. După un eşec cu proiectul de crowdfunding de 32 milioane, Ubuntu revine pe un smartphone de vârf din China. Care este marea calitate a Touch? Ei bine, fiind vorba de Ubuntu, sistemul de operare bazat pe Linux a fost modificat cât să ruleze pe dispozitive mobile, dar odată conectate la un monitor să devină „PC-uri“. Ubuntu Touch ajunge pe piaţă prin Meizu MX4.

Versiunea stabilă de Ubuntu Touch a fost lansată pe 16 septembrie, pentru câteva dispozitive Nexus (tableta Nexus 7 din 2013, Nexus 10 şi Nexus 4), dar din decembrie vom putea cumpăra Meizu MX4 cu acest sistem de operare preinstalat. Despre acest smartphone noi am mai scris. Este un flagship chinez, dar la preţ mai mic decât altele similare, iar default vine cu Android.

Partea frumoasă e că telefonul (sau tableta) ar putea fi conectat la un dock station şi un monitor, iar astfel ai obţine un PC. Rulează aplicaţiile pe care Canonical le are în magazinul Ubuntu şi în timp ar atrage mai mulţi dezvoltatori.

Află totul despre Ubuntu Touch şi Meizu de la Playtech

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite