Din 2015, aproape toate telefoanele vor avea sistem antifurt încorporat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi producători din industria telefoanelor mobile s-au pus de acord pentru a instala un „buton” care ucide dispozitivul, un control absolut în cazul furtului terminalului. Acest lucru va însemna că vor exista softuri de oprire a telefonului în cazul furtului, aşa cum sunt instalate pe Apple.

Primele modele care vor avea acest kill switch vor ieşi de pe linia de fabricaţie în iulie 2015. HTC, Huawei, Google ,Microsoft, Nokia sau Samsung sunt parte a alianţei “Anti Furt” care doreşte să nu mai lase smartphone-urile în mâna hoţilor. Dacă un iPhone furat nu mai poate fi folosit dacă închidem şi blocăm contul de iCloud, multe alte dispozitive nu au măsuri de securitate atât de avansate.

Ce va fi acest sistem antifurt? Va fi un program downloadabil sau preinstalat pe telefoanele inteligente care va permite ştergerea datelor de la distanţă, în cazul în care telefonul este pierdut sau furat.

De asemenea, smartphone-ul va deveni inutil de către un alt utilizator. În plus, terminalul nu va putea fi reactivat de către hoţ sau de către oricine îl găseşte. Dar ce se întâmplă dacă găsim din nou telefonul? Dacă poliţia găseşte hoţul? Nu se întâmplă des, dar noul protocol folosit de alianţa anti-furt va putea readuce datele noastre pe terminal. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/smartphone" target="_blank">View the story "Smartphone" on Storify</a>]

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite