De ce un BlackBerry cu Android ar trebui să fie cel mai aşteptat telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BlackBerry Venice ar fi lansat cu Android Lollipop.
BlackBerry Venice ar fi lansat cu Android Lollipop.

BlackBerry ar trebui, conform zvonurilor, să lanseze un telefon cu Android în toamnă. Acest telefon ar fi o premieră pentru canadieni şi, dacă se confirmă, este cel mai bun lucru care să se întâmple lumii Android. Iată de ce o să vrei unul.

BlackBerry a eşuat într-o mod stupid când iPhone a fost lansat. N-a înţeles ce trebuie să facă un smartphone modern şi s-a agăţat cu disperarea unei companii sfârşite de categoria "business" ca de ultima barcă de salvare. Barca s-a scufundat. BlackBerry Venice cu Android ar oferi însă o repornire atât lumii Android, cât şi viitorului BlackBerry.

În august 2013, au apărut informaţii despre cum BlackBerry urma să folosească Android pentru a-şi oferi serviciile (pentru care clienţii alegeau telefoanele canadienilor) către alte companii. "S-a pierdut ceva din acea inerţie, dar strategia de a deveni o companie care oferă Android pentru alte companii încă sună bine, dar ar putea fi o soluţie târzie pentru a salva BlackBerry drept companiei independentă“, a spus Robin Chan într-un plan de salvare a BlackBerry.

Planul acela nu s-a mai făcut, iar BlackBerry a continuat cu BlackBerry OS 10, un sistem de operare lansat în 2013. A eşuat, parţial, din lipsă de aplicaţii, dar încă mai are un renume şi o bază de clienţi (chiar dacă în scădere). Până la finalul anului ar trebui să vedem dacă Android este un succes sau un eşec, dar sunt trei capitole la care canadienii încă se descurcă excelent.

Cele mai puternice atuuri ale BlackBerry

BlackBerry, în ciuda insuccesului din ultimii ani, încă face un hardware foarte bun. E suficient să te uiţi la modelele Classic sau Passport din ultimul an sau la cele Bold din trecut. Are atât viziune în ceea ce priveşte robusteţe, cât şi gust pentru design. N-are însă aptitudini pentru software (la nivel de utilitate a interfeţei). Aici, Android este o platformă matură, care îi poate completa ecosistemul.

blackberry venice cu android

Odată cu BlackBerry OS 10 a debutat un sistem de notificări mai bun decât ce există pe Android şi iOS. BlackBerry Hub poate suna uşor alambicat, oferind un hub în care se adună tot felul de informaţii, dar este, în esenţă, poate cel mai eficient şi neintruziv sistem de notificări. Notificările sunt încă acolo când ai nevoie de ele (mesaje sau mailuri), accesezi printr-un anumit gest şi accesezi mai rar din greşeală, şi este mult mai intuitiv decât să tragi de bara de sus, să vezi nişte mesaje, apoi să le "pierzi" în aplicaţiile lor. Acest Hub se pare că revine pe Venice cu Android.

În final, BlackBerry are capacitatea de a da maturitate smartphone-ului şi, implicit, Android. Oferă tastatură pentru oamenii prea "ocupaţi" să se uite la ecran când scriu, sau prea obişnuiţi cu tastele fizice, are servicii de mail dedicate care oferă securitate şi confidenţialitate şi pachetul său de aplicaţii corporate sunt încă preferate în tot felul de sectoare importante. BlackBerry are o anumită viziune în ceea ce priveşte securitatea, dar nu are şi software atractiv pentru marea masă. Samsung a încercat cu Knox.

Ultima încercare pentru BlackBerry?

Noua companie BlackBerry a început în ianuarie 2013 şi s-ar putea sfârşi în decembrie 2015. Dacă Venice nu debutează şi se dovedeşte doar un proiect separat căruia nu-i dedică suficientă atenţie, atunci BlackBerry probabil va rămâne în armată, câteva companii mari care au nevoie de serviciile sale şi în alte câteva sectoare prea mici ca să mişte acul profitului.

Dacă Venice există într-adevăr, atunci BlackBerry se conectează la cel mai popular sistem de operare, la cel mai mare magazin de aplicaţii şi la o platformă pe care oamenii deja o cunosc şi o apreciază. În sfârşit, se poate discuta despre BlackBerry ca despre o alternativă la telefoanele premium din prezent. Şi-ţi mai oferă şi tastatură fizică, ceea ce Samsung oferă acum printr-o carcasă.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite