„Cumpărarea unui iPhone a fost cea mai proastă decizie financiară din viaţa mea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analiştii au remarcat o creştere cu 82% a numărului de plângeri legate de spargerea ecranului iPhone 4S faţă de accidente similare cu telefoane iPhone 3Gs. „De când mi-am luat iPhone, în 2010, am cheltuit aproape 2.500 de dolari pe reparaţii, înlocuirea telefoanelor şi carcase noi“, spune un utilizator care recunoaşte însă că nu ar mai folosi vreodată alt telefon.

„iPhone-ul este versiunea pentru adulţi a «păturicii de bebe». Dorm cu el pe pernă. Este ceasul meu deşteptător, îmi dă informaţiile meteo, este nucleul calendarului meu social şi, ocazional, un dispozitiv de mână pe care-l folosesc pentru a da telefoane“, îşi începe confesiunea Mandi Woodruff, editor economic la „BusinessInsider“.

Aceasta povesteşte că, atunci când şi-a cumpărat primul iPhone – modelul 3Gs, acesta a costat 299 de dolari cu un abonament pe doi ani de la un operator de telefonie mobilă. În primul an, Mandi a schimbat patru aparate iPhone: primul a fost compromis de o picătură de ploaie, altul a fost furat, altul a ajuns din greşeală în maşina de spălat („nu întrebaţi!“), iar ultimul pur şi simplu nu a mai mers într-o bună zi.

Apoi, aparatul iPhone 4S a „alunecat“ din pat – ecranul s-a spart, cu toate că Mandi avea carcasă şi protecţie specială pentru ecran. „Apple mi-a cerut 125 de dolari pentru a-l repara. Îmi spun că spatele stă şi el să cadă, iar asta mă costă alţi 35 de dolari“. A apelat însă la serviciile unui „profesionist de cartier“, care l-a reparat pentru numai 75 de dolari. Şi-a cumpărat atunci, pentru 40 de dolari pentru o carcasă mai bună. Peste două săptămâni, Mandi a scăpat telefonul în lift. Ecranul a avut aceeaşi soartă.

 Potrivit unui studiu realizat de Square Trade, utilizatorii iPhone 4S au raportat cu 82% mai multe cazuri de spargere a ecranului decât în cazul generaţiei anterioare de iPhone, 3Gs. Per total, rata accidentelor care au cauzat daune telefoanelor a crescut cu 68%, relevă datele.


„Adevărul este că acest telefon este echivalentul tehnologic al unui iubit abuziv. Sunt constant dezamăgită de problemele pe care le întâmpin alături de el, însă cumva simt că am fost spălată pe creier să-l iubesc“, descrie ea experieţa.

„Însă, oricât de stupid ar putea suna, când ţi-ai luat un angajament cu iPhone, este aproape imposibil să foloseşti apoi alt telefon.“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite