Cum alegi un gadget bun de pus sub bradul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva zile înainte de Crăciun, soluţiile pentru cadouri devin limitate. Tehnologia oferă alternative multe pentru toate vârstele, dar preţurile sunt pe măsură.

Sărbătorile sunt momente potrivite pentru a face cadouri gadgeturi pentru orice vârstă. Nu numai copiii sau tinerii trebuie să se bucure de ele, ci şi bătrânii. Alegerile variază în funcţie de preţ, dar şi de noutate.

Avantajele alegerii gadgeturilor de Crăciun este diversitatea ofertei şi posibilitatea de a obţine un preţ redus de la magazinele online sau fizice. Însă avertismentul este că un magazin mai mic s-ar putea să nu aibă produsul în stoc la timp pentru venirea lui Moş Crăciun.

De exemplu, anul trecut, printre cele mai cumpărate cadouri s-au numărat iPad-urile. Statistica a fost realizată la nivel mondial, iar pe locul secund în clasamentul gadgeturilor s-a aflat iPhone 4S.

Potrivit unui sondaj realizat în SUA la nivelul anului trecut, cele mai aşteptate cadouri au fost cardurile cadou, în proporţie de 39%, iar vacanţele au ocupat locul secund cu 30%. Produsele tehnologice s-au clasat pe locul al treilea, cu 21% din dorinţele oamenilor.

Un studiu realizat de compania Daedalus Millward Brown în România luna aceasta a arătat că 87,4% din respondenţi doresc să facă un cadou de Crăciun anul acesta, cu un procent mai puţin decât anul trecut. Cele mai populare cadouri pentru rude rămân articolele de îmbrăcăminte, iar pentru prieteni cele mai populare sunt produsele decorative şi de artizanat.

66% din cei care au răspuns la studiul realizat de Daedalus Millward au declarat că nu ştiu încă ce vor face cadou şi se vor hotărî în funcţie de ce vor găsi în magazin, iar 42% din respondenţi  au spus că au o listă deja, dar nu ştiu exact ceea ce vor alege.  

Tehnologii pentru copii (6-12 ani)

Sony PS Vita

Miniconsola de la Sony este o evoluţie a popularelor PSP-uri. Vita (dar şi alte console) are câteva caracteristici esenţiale pentru copii: jocuri realiste, muzică la o calitate ridicată şi posibilitatea de a vedea filme.

image

Preţ: 1.200 de lei

Xbox Kinect

Dacă o consolă poate părea o alternativă care ar da dependenţă şi ar promova statul, Xbox Kinect forţează copilul să facă activitate fizică şi să interacţioneze cu calculator prin intermediul mişcărilor care comandă jocul.

Preţ: 1.400 de lei

Între Google şi Apple (12 – 18 ani)

Google Nexus 7

Nexus 7 are câteva avantaje: portabilitatea oferită de cei 7 inci, conectivitatea 3G, procesor quad core, Android de ultimă oră şi cele mai bune aplicaţii din Google Play Store. Este în acelaşi timp serioasă, accesibilă şi de calitate.

Preţ: 1.500 de lei

ipod nano

iPod Touch

Ultimul player audio de la Apple are avantajul de a fi colorat şi mai cool decât înainte, când era o replică a unui iPhone. În plus, ecranul are 4 inci şi e de tip Retina, camera foto este tot iSight, iar sistemul de operare este iOS 6.

Preţ: 1.630 de lei

Tinereţe rezistentă şi cool (18 – 25 de ani)

Nokia Lumia 920

Câteva caracteristici fac Lumia potrivită pentru tineri: e rezistentă, are un sistem de operare nou şi original, iar încărcarea wireless este potrivită pentru renunţarea la dependenţa de prize şi cabluri.

Preţ: 3.500 de lei

Samsung Galaxy S III

Galaxy S III este smartphone-ul anului 2012 şi principalul adversar al lui iPhone. Cele mai importante premii din lumea tehnologiei l-au desemnat cel mai bun telefon din lume. Ecranul de 4,8 inci foloseşte avantajele Android-ului prin controlul gestual. 

Preţ: 2.300 de lei

Maturitate versatilă (25 – 50 de ani)

padfone playtech

Asus Padfone 2

Versatilitatea oferită de combinaţia dintre un smartphone, o tabletă şi un laptop este irezistibilă la acest gadget revoluţionar. Asus a inventat această categorie, iar pentru călătorii poate fi alternativa bună.

Preţ: cca. 3.200 de lei

iPhone 5

Nu este cel mai bun telefon de pe piaţă, dar iPhone 5 este uşor, elegant şi face impresie la masă. Pentru oamenii de afaceri, un iPhone negru arată mult mai bine pe masă decât un telefon uriaş de la alţi producători.

Preţ: 3.300 de lei

Bătrâneţe plină de gadget (50-70 de ani)

Kindle Paperwhite

Ultimul Kindle este alternativa la cărţi, iar noul ecran este acum şi luminat. Nu trebuie încărcat des, iar copiii pot trimite părinţilor cărţi pe mail, care să intre în e-reader.

Preţ: 850 de lei

Samsung Smart TV

Un televizor inteligent trebuie să aibă câteva caracteristici: diagonală mare, conexiune la internet şi Skype pentru a vorbi cu rudele şi a le simţi mai aproape în perioada Sărbătorilor.

Preţ: 2.400 de lei

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite