Cu un iPhone 6 legat cu sfoară poţi reface cel mai interesant efect din Matrix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Matrix există un moment în care e prezentat efectul „bullet time", camera rotindu-se în jurul personajului. Acest lucru e obţinut cu imagini de la mai multe camere, dar cineva a reuşit cu un singur iPhone.

„A fost filmat integral cu iPhone 6 şi niciun iPhone nu a fost distrus în realizarea acestui videoclip”, scrie Nicolas Vuignier, un schior profesionist elveţian, în descrierea acestui video. Susţine că a muncit doi ani ca să reuşească acest lucru şi produsul final nu-i deloc rău.

Vuignier a recreat efectul din Matrix pornind de la o idee originală şi o investiţie de câteva zeci de ori mai mică decât cea a fraţilor Watchowsky din 1999. A folosit un singur iPhone 6 pe care l-a învârtit de unul singur la viteză destul de mare în jurul capului folosind o sfoară. În acest timp, telefonul a fost setat să înregistreze în slow-motion.

Astfel, Nicolas Vuignier şi-a creat un sistem de înregistrare pe care l-a numit Centriphone (n.r. - telefon centrifug). Din păcate, cel puţin momentan, nu a oferit prea multe detalii despre instalaţie. În schimb, va face şi respectivul gest în viitorul apropiat într-un making-of ce va fi postat pe YouTube, scrie Playtech.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite