Tot ceea ce s-ar putea întâmpla cu iPhone în 2016: trei modele într-un singur an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple încă vinde multe telefoane, dar directorul a spus că în următoarele trei luni se aşteaptă la prima scădere din ultimii nouă ani. Astfel va fi marcat 2016, un an special pentru companie.

Vânzările de iPhone au înregistrat în primul trimestru fiscal, încheiat în decembrie, cea mai slabă creştere de la lansarea pe piaţă din 2007, compania anticipând că veniturile din actualul trimestru vor scădea cel mai mult din ultimii 15 ani. A se reţine: încă e creştere, doar că nu atât de mare ca până acum, iar prognoza de pe Wall Street e că urmează un trimestru, care se va încheia în martie, în care va veni prima scădere.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat pentru Wall Street Journal că anticipează creştere pentru iPad şi servicii precum Apple Music şi alte proiecte, scrie „Adevărul Financiar". Mai mult, pentru trimestrul încheiat în decembrie, profitul net a crescut cu 1,9%, la 18,36 miliarde de dolari, de la 18,09% în urmă cu un an.

Apple încă produce foarte mulţi bani, dar trebuie să îşi ajusteze strategia la ceea ce piaţă este: în stagnare, după ce companiile din China au lansat nenumărate telefoane cu Android, iar jucători precum Samsung, LG sau HTC au trebuit să-şi regândească liniile. Acum, e timpul pentru a treia mare schimbare a iPhone.

După iPhone 5, care a trecut la ecran de 4 inci, iPhone 6 care a venit în două versiuni, urmează lansarea din această toamnă, când Apple ar putea lansat iPhone 5SE, nume care s-ar putea schimba. Acesta va fi un model de 4 inci cu dotări de iPhone 6 combinat cu iPhone 6s: cameră de 8 megapixeli, procesor Apple A9, fără 3D Touch, dar cu Live Photos, cip NFC pentru Apple Pay şi Touch ID pentru deblocare cu amprenta.

Primele impresii despre iPhone 6s şi iPhone 6s Plus. QuickMobile a vândut în primul weekend 400 de bucăţi prin precomandă

După cum scrie The Verge, sunt câteva milioane bune de utilizatori de iPhone care n-au trecut la o versiune din ultimii doi ani. Coincidenţă sau nu, aceste versiuni au ecran mai mare: 4,7 inci, respectiv 5,5 inci. Se prea poate ca iPhone 5SE să vină ca o completare a liniei şi să îi atragă spre achiziţii noi pe cei care încă au: iPhone 4 până la 5s. Da, vânzările ar putea scădea în aceste trei luni din 2016. Urmează însă lansările din toamnă şi sezonul cumpărăturilor de iarnă.

Anul acesta, Apple nu va lansa, cel mai probabil, o maşină autonomă. Are însă iPad Pro, va completa linia obişnuită de iPad şi s-ar putea ca spre final să anunţe sau chiar lanseze un nou Watch. Toate acestea sunt însă la categoria hardware, iar Apple se descurcă încă foarte bine la alt capitol: software. Un exemplu simplu: App Store întoarce mai mulţi bani la dezvoltatori decât Play Store, iar asta îi face să furnizeze pe iOS cele mai bune şi mai noi aplicaţii, ceea ce utilizatorii apreciază şi rămân fideli platformei. E un cerc care pentru Apple produce bani, chiar dacă nu direct din vânzare de telefoane.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite