Compania care refuză să-şi dea ultima suflare: Blackberry pregăteşte două telefoane pentru 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canadienii de la Blackberry nu vor să se lase bătuţi, chiar dacă sunt cu un picior în groapă. Compania pregăteşte lansarea a două noi smartphone-uri high-end.

Potrivit site-ului Ctech, Blackberry ar urma să scoată pe piaţă un nou vârf de gamă, denumit Z50. 

Acesta ar avea un ecran de 5,2 inci. Spre deosebire de Z30 – telefon cu ecran de 5 inci, Z50 ar putea fi dotat cu un procesor quad-core şi un display full HD.

Canadienii par încrezători în compania lor, altfel nu ar fi programat lansarea smartphone-ului pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2014. 

Mai ales în condiţiile în care specificaţiile tehnice ale Z50 sunt caracteristice smartphone-urilor de la începutul acestui an.

Blackberry nu a uitat de cei care adoră tastaturile. Astfel, ar putea fi lansat şi un nou smartphone cu tastatură QWERTY, mai exact Blackberry Q30.  

Acesta are şanse să ajungă pe piaţă la începutul anului viitor, însă nu există foarte multe detalii despre el.

Blackberry a renunţat la planul de a se vinde, după aproape două luni de când a înaintat această propunere, dar iese din scenă Thorsten Heins, cel care a fost director executiv după plecarea fondatorilor BlackBerry şi multă vreme co-directori. 

Fairfax Financial Holdings a oferit 4,7 miliarde de dolari pentru a cumpăra compania, dar nu s-a finalizat cu succes tranzacţia. Acum, Globe and Mail notează că planul BlackBerry pentru viitor este să strângă un miliard de dolari prin vânzarea de obligaţiuni convertibile.

Obligaţiunile vor fi cumpărate de către un grup de investitori, printre care şi Fairfax cu o investiţie de 250 milioane de dolari, iar Thorsten Heins este înlocuit de către John S. Chen, director executiv interimar. Vestea nu a ajutat însă acţiunile companiei pe bursă, preţul acestora scăzând cu aproape 19% în şedinţa de tranzacţionare de dinaintea deschiderii bursei.

Hai să discutăm, ne găseşti pe Facebook - Tech Adevărul

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite