Cifrele Windows 10 la un an de la lansare: rulează pe 300 de milioane de dispozitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Windows 10 a fost lansat la mijlocul anului 2015. FOTO Adevărul
Windows 10 a fost lansat la mijlocul anului 2015. FOTO Adevărul

Windows 10 a fost lansat în urmă cu aproape un an şi a fost prima versiune pentru care Microsoft a oferit actualizare gratuită. Conform ultimelor cifre, a fost benefică.

După aproape un an de la lansare, Windows 10 rulează pe 300 de milioane de dispozitive active din întreaga lume. Microsoft susţine că a creat o experienţă de operare mai personală, mai naturală, mai mobilă şi mai sigură pentru fiecare client, industrie şi companie, dar Windows 10 este produsul unui mix între Windows 8 – un sistem de operare cu o interfaţă cu totul nouă – şi Windows 7, sistem de operare încă popular.

La nivel mondial, peste 63 de miliarde de minute au fost petrecute pe Microsoft Edge numai în luna martie 2016, cu o creştere de 50% faţă de trimestrul trecut. Disponibil exclusiv pe Windows 10, Microsoft Edge este browser-ul modern care înlocuieşte, în sfârşit, Internet Explorer. Odată cu el a fost integrat în Windows şi Cortana, asistentul digital, care a răspuns la peste şase miliarde de întrebări. Nu este disponibil în foarte multe limbi însă.

De asemenea, Windows 10 este folosit ca platformă de gaming, cu peste nouă miliarde de ore de joc de la lansare. Şi aplicaţiile preinstalate, cum ar fi Photos, Groove Music şi Movies&TV au milioane de utilizatori activi în fiecare lună, aplicaţia Photos fiind utilizată de peste 144 de milioane de oameni.

Urmează pentru Microsoft o perioadă în care încearcă să crească magazinul cu aplicaţii prin strategia Platformei Universale Windows. Astfel, o aplicaţie să fie disponibilă şi compatibilă indiferent de dispozitiv. Primele sunt Facebook, Instagram, Messenger, Vine, Hulu, Netflix şi Twitter. Oferta de actualizare gratuită la Windows 10 a fost o premieră pentru Microsoft, dar oferta se va încheia pe 29 iulie 2016. După această dată, actualizare va costa.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite