Cel mai popular site de torrente s-a folosit de calculatoarele utilizatorilor săi în mod fraudulos, pentru a mina Bitcoin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Gizmodo
Foto: Gizmodo

Site-urile de torrente fac parte din una dintre cele mai conroversate categorii de pagini web. Foarte multă lume a încercat, fără succes, să le închidă, iar acestea au reuşit cumva să supravieţuiască de fiecare dată.

La nivel mondial, cel mai popular astfel de portal este, fără îndoială, The Pirate Bay. Oamenii din spatele lui au reuşit să-l ţină în picioare de-a lungul timpului, mutându-l mereu pe alte domenii, din ţări diferite, scăpând astfel de autorităţi. Multă lume i-a lăudat pe aceştia, însă se pare că nu sunt chiar uşi de biserică.

Viruşi ascunşi în anumite pagini de pe The Pirate Bay reuşeau să intre în PC-ul utilizatorului obişnuit şi să se folosească de sistemul acestuia pentru a mina valută virtuală, de genul Bitcoin sau Monero. Acest proces necesită o putere mare de calcul, care poate fi obţinută fie cu un sistem foarte puternic, fie cu unele mai slabe, dar mai multe.

Utilizatorii care şi-au dat seama de problemă au spus că procesoarele lor începuseră, deodată, să funcţioneze la capacitate maximă, fără ca ei să ruleze programe care să ceară multe resurse. În ultima vreme, valoarea monedelor virtuale a crescut foarte mult. Un Bitocin a ajuns să valoreze şi câteva mii de dolari, iar acest lucru este speculat din ce în ce mai mult de către hackeri.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite