Căşti de realitate virtuală cu care poţi lucra în echipă de la distanţă, ca şi cum aţi fi în acelaşi birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casca de realitate virtuala Pico Neo 2.
Casca de realitate virtuala Pico Neo 2.

Pico Interactive, o companie multinaţională de tehnologie care dezvoltă soluţii de realitate virtuală (VR), anunţă compatibilitatea căştilor sale de realitate virtuală, Neo 2 şi Neo 2 Eye VR, cu aplicaţia de colaborare virtuală Glue.

Dezvoltată de compania finlandeză Glue Collaboration, aplicaţia Glue oferă medii virtuale tridimensionale în care echipele aflate la distanţă pot lucra ca şi cum ar fi faţă în faţă. 

Glue oferă medii virtuale partajate în care participanţi din locuri diferite pot colabora ca şi cum s-ar afla într-o cameră reală. Aplicaţia implică interacţiunea vizuală, haptică şi auditivă a oamenilor, oferind un nivel de imersiune în întâlniri la distanţă, care nu este posibil cu programele de conferinţă video tradiţionale. Comunicarea este naturală şi uşoară datorită designului audio spaţial 3D al Glue şi avatarurilor expresive, alimentate de inteligenţă artificială, concepute pentru a imita mai atent comportamentul şi caracteristicile oamenilor. 

Pico Neo 2 şi Pico Neo 2 Eye sunt căşti VR bazate pe platforma Qualcomm Snapdragon 845, au rezoluţie 4K , 6DoF (Degrees of Freedom) şi difuzoare stereo cu sunet surround. Datorită celor 128 GB de memorie integrată, extensibilă cu un card SD de până la 256 GB, şi 4 GB RAM, aplicaţiile VR pot fi, de asemenea, redate autonom. Firefox Reality şi Mozilla Hubs sunt deja integrate în ambele căşti. În Neo 2 Eye, Pico a instalat şi o soluţie de urmărire a ochilor în colaborare cu Tobii.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite