Când devine Facebook motiv al depresiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook poate cauza depresie
Facebook poate cauza depresie

Facebook poate cauza depresie, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani. Acest lucru vine din faptul că ne uităm la viaţa altora pe internet şi ne dorim să fim la fel ca ei.

Psihologii de la Universitatea din Missouri-Columbia au analizat mai mulţi tineri şi au studiat comportamentul lor pe Facebook. Cei care supravegheau profilul prietenilor lor, pentru a vedea ce realizări mai au aceştia, erau mai depresivi şi, în general, mai trişti. Practic, dacă ne uităm la oamenii de succes de pe Facebook suntem noi supăraţi, pentru că nu am putut face la fel de multe ca ei.

"Facebook poate fi un mediu amuzant şi distractiv dacă ne conectăm cu familia sau cu prietenii vechi. Dacă e folosit pentru a vedea cât de bine o mai duce cineva sau cât de fericită e o persoană, atunci am putea avea de-a face cu invidie, care duce la sentimente depresive", a declarat Margaret Duffy, cercetătoarea care s-a ocupat de acest studiu, potrivit "The Independent".

Dacă citim actualizări ale prietenilor despre vacanţele lor scumpe, excursiile până la capătul lumii sau urmărim vedete, atunci am putea fi  mai trişti. Practic, suntem expuşi cu imposibilitatea noastră de a fi în acele locuri, din cauza muncii sau din cauze financiare.

De asemenea, o altă problemă pe Facebook şi, în general, pe toate reţelele sociale sunt pozele cuplurilor fericite. Problemă pentru cei invidioşi. Ei studiază pozele cuplurilor fericite, şi-ar dori şi ei şi intră în depresie.
 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite