Calul troian de la BlackBerry: livrează BBM preinstalat pe telefoanele unuia dintre marii producători pe Android

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BBM îşi găseşte o casă nouă pe telefoanele LG. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
BBM îşi găseşte o casă nouă pe telefoanele LG. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

BlackBerry îşi găseşte un partener surpriză în lumea Android pe telefoanele căruia a stabilit să livreze cel mai dorit produs pe care îl mai are de oferit.

BlackBerry şi LG au anunţat un parteneriat surpriză menit să propulseze în lumea Android aplicaţia BlackBerry Messenger a companiei din Canada, notează The Verge. Este cel mai popular produs pe care îl are de oferit, are câteva milioane de utilizatori veniţi de pe iPhone şi Android după lansarea pe aceste platforme, iar preinstalarea pe noile telefoane ale sud-coreenilor este cel mai mare pas pe care îl face BlackBerry în direcţia promovării.

Primul terminal pe care BBM va fi oferit este G Pro Lite cu ecran de 5,5 inci şi anunţat în octombrie. Câştigul LG vine din poziţionarea pe nişte pieţe pe care BlackBerry avea un renume cândva. E vorba de Orientul Mijlociu, Africa şi Indonezia. „LG G Pro Lite oferă o experienţă optimizată de folosire a BBM, are un ecran mare, de calitate, şi este echipat cu un stylus“, a explicat Kevin Shin, vicepreşedinte de marketing pentru LG Asia.

LG e un pionier în acest sens, asta e clar, rămâne de văzut dacă BlackBerry mai reuşeşte să vândă această aplicaţie şi altora. În urmă cu o lună, compania a spus că plănuieşte să-şi extindă serviciul pe şi mai multe platforme ale concurenţilor, dar în cazul unora ar fi cam greu, spre exemplu Samsung. Sud-coreenii încearcă să-şi promoveze propria aplicaţie, ChatON, dar fără un real succes.

Când celelalte strategii nu funcţionează, BlackBerry cunoaşte succesul prin BBM

Noul Facebook Messenger: vrea să înlocuiască WhatsApp şi îţi cere numărul de telefon pentru asta

Cea mai populară aplicaţie a BlackBerry creează deja cozi. În doar 8 ore, câteva milioane de utilizatori au trecut la BBM

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite